موضوعات ‌مرتبط: اجتماعی سلامت

a/115567 :کد

تغذیه نامطلوب

تغذیه نامطلوب، سبب ایجاد ۳۰ درصد از عوامل سرطان‌زاست

  چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ — ۱۲:۱۴
تعداد بازدید : ۲۳۰   
 تحلیل ایران -تغذیه نامطلوب، سبب ایجاد ۳۰ درصد از عوامل سرطان‌زاست

تغذیه و مواد مغذی دریافتی می‌تواند فرآیند سرطان‌زایی در بدن را تحت تاثیر قرار دهد و تغذیه سبب ۳۰ درصد از عوامل سرطان‌زاست.

به گزارش تحلیل ایران احمد قاسمی اظهار داشت:  بررسی‌ها نشان می‌دهد که تغذیه و مواد مغذی دریافتی می‌تواند فرایند سرطان‌زایی در بدن را تحت تاثیر قرار دهد و تغذیه سبب تقریبا 30 تا 35 درصد از عوامل سرطان‌زا در افراد است.

وی افزود: سلول‌ها در برخی شرایط به دلایلی تغییر شکل می‌یابند و به سلول‌های سرطانی مبدل می‌شوند.

 سلول‌های سرطانی مشابه با سلول‌های طبیعی تکثیر نمی‌شوند و تکثیر سریع و نابهنجار سلول‌های سرطانی موجب تشکیل توده یا تومور می‌گردد که این تومورها با ترشح موادی داخل بدن و یا فشار به اعضای مجاور موجب ایجاد اختلالات شدیدی در بدن می‌شوند.

وی اضافه کرد: تغذیه و مواد مغذی دریافتی می‌تواند فرآیند سرطان‌زائی در بدن را تحت تاثیر قرار دهند و تغذیه مسئول تقریبا 30 درصد از عوامل سرطان‌زاست.

قاسمی با اشاره به این که برخی مواد غذایی دارای خواص سرطان‌زا و برخی دارای خواص ضد سرطانی هستند گفت: آفت کش‌های طبیعی و نیز سموم غذایی به ویژه سم آفلاتوکسین موجود در دانه‌های روغنی فاسد و نیز افزودنی‌هایی که به گوشت‌های فرآوری شده اضافه می‌گردند از جمله مواد سرطان‌زای رایج غذایی هستند.

مصرف الکل نیز با افزایش خطر سرطان‌های مختلفی از جمله دهان، حلق، حنجره، مری، ریه، کولون، رکتوم، کبد و سینه است.

قاسمی عنوان کرد: چاقی و اضافه وزن نیز مسئول 6% کل سرطان‌هاست و همچنین خطر توسعه و مرگ و میر مرتبط با سرطان را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهد که بین افزایش وزن با افزایش سرطان‌های مری، پانکراس، مثانه، کبد، سینه، اندومتر رحم، کلیه، کولون و رکتوم رابطه مستقیمی وجود دارد.

 چربی‌های اشباع شده به مانند چربی گوشت و لبنیات پرچرب ارتباط مستقیمی با بروز بیشتر سرطان‌های پروستات، سینه و ریه دارد.

این مسؤول ادامه داد: مصرف مقادیر بالای گوشت‌های قرمز به دلیل وجود چربی‌های اشباع شده  در گوشت‌های قرمز ممکن است با افزایش خطر سرطان‌های کولورکتال، اندومتر رحم، سرطان‌های لنفوئیدی و هماتولوژیک مرتبط باشد.

قاسمی یادآور شد: مصرف بیشتر چربی امگا-3 نسبت به امگا-6 می‌تواند با کاهش خطر سرطان همراه گردد و لذا مصرف ماهی بر مصرف گوشت قرمز ارجحیت دارد چراکه چربی کمتری دارد و غنی از امگا-3 است.

وی ادامه داد: مواد نگهدارنده‌ای که به فرآورده های گوشتی اضافه می‌شوند نیز می‌توانند منجر به تولید برخی از مواد سرطان‌زا گردند.

 میوه‌ها، سبزی‌ها و محصولات گیاهی حاوی مواد آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی از جمله ویتامین‌ها، سلنیوم و فلاونوئیدها است.

وی یادآوری کرد: اقداماتی نظیرافزایش مصرف میوه و سبزی جات رنگارنگ، کاهش چربی بدن و تناسب اندام و محدود نمودن مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده در پیشگیری از سرطان‌ها موثر است

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :