موضوعات ‌مرتبط: اجتماعی سلامت

a/115753 :کد

منصور رضایی؛

مهم‌ترین آنتی اکسیدان مورد نیاز بدن

  پنجشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ — ۲۱:۱۹
تعداد بازدید : ۲۴۹   
 تحلیل ایران -مهم‌ترین آنتی اکسیدان مورد نیاز بدن

متخصص تغذیه گفت: سلنیوم در عملکرد بسیاری از آنزیم‌ها که برای سلامتی انسان ضروری هستند، نقش دارد و کمبود آن می‌تواند سبب آلزایمر و ابتلاء به انواع سرطان شود.

به گزارش تحلیل ایران، منصور رضایی در ارتباط با مهم‌ترین آنتی اکسیدانی که بدن به آن نیاز دارد، گفت: سلنیوم، یکی از مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌های موجود در بدن و جزء ریزمغذی‌هاست که بدن به‌مقدار بسیار کم به آن نیاز دارد. همچنین نیاز روزانه هر فرد به این ماده معدنی 50 میکروگرم است.

 
فارس نوشت: وی با اشاره به اینکه وجود آنتی اکسیدان‌هایی مثل ویتامین E ،C و سلینوم خنثی کننده رادیکال‌های آزاد هستند، گفت: سلنیوم، سرب، آرسنیک، کادمیوم را که از فلزات سنگین هستند، از بدن دفع می‌کند.متخصص تغذیه در شبکه رادیویی سلامت با تأکید بر اینکه نیاز به سلنیوم از دوران جنینی شروع می‌شود و تا سالمندی ادامه دارد، بیان کرد: این عنصر در تکامل قلب و ریه جنین نقش دارد و مادر باید ذخیره سلنیوم داشته باشیم.رضایی ادامه داد: از دیگر کارکردهای سلنیوم روی عملکرد طبیعی غدد تیروئید است در کنار ید، کمبود سلنیوم هم باعث کم کاری تیروئید می‌شود. این عنصر در ایمنی سلولی و ایمنی همورال نیز نقش دارد و کمبود آن با بروز انواع سرطان‌ها، دیابت، آرتریت روماتوئید و ناباروری در مردان همراه است. همچنین از بیماری‌های‌ مغز و اعصاب که با کمبود سلنیوم مرتبط است، می‌توانیم به اوتیسم و آلزایمر اشاره کنیم.
 
وی در ادامه تاکید کرد: سلنیوم از طریق خاک جذب گیاه می‌شود و خاک ما از نظر سلنیوم فقیر است و به همین علت گیاهی که در چنین خاک‌هایی رشد می کند، سلنیوم را از طریق خاک جذب نمی‌کند. اگر دام و طیور از گیاهی که سلنیوم دارند تغذیه شوند، سلنیوم گیاه وارد شیر، گوشت و تخم مرغ نیز می‌شود.متخصص تغذیه افزود: اگر بخواهیم دسته بندی کنیم منابع سلنیوم به ترتیب شامل ماهی، دانه ها و مغزها، غلات کامل و حبوبات است. البته دور ریختن آب گوشت و مرغ باعث دور ریختن املاح موجود در آن از جمله سلنیوم می‌شود و این به‌شرطی است که مرغ یا گوشت با آب بسیار زیاد طبخ نشده باشند و آبی که برای طبخ مرغ یا گوشت استفاده شده است، نه کم و نه زیاد باشد.این متخصص تغذیه در پایان اظهار داشت: در علم تغذیه، اگر کسی به ماده‌ای حساسیت دارد باید آن ماده غذایی را حذف کند و از جانشین‌های آن ماده با مشورت پزشک استفاده کند.
                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :