موضوعات ‌مرتبط: اجتماعی سلامت

a/24064 :کد

0

تولیدیک چهارم موادغذایی درواحدهای غیرمجاز

  چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۴ — ۲۱:۵۲
تعداد بازدید : ۲۴۲   
 تحلیل ایران -تولیدیک چهارم موادغذایی درواحدهای غیرمجاز

رئیس انجمن متخصصان صنایع غذایی ایران گفت: هم اکنون یک چهارم تولیدات صنعت غذا در واحدها و کارگاههای زیرپله ای و غیرمجاز تولید می شود.

رئیس انجمن متخصصان صنایع غذایی ایران گفت: هم اکنون یک چهارم تولیدات صنعت غذا در واحدها و کارگاههای زیرپله ای و غیرمجاز تولید می شود.

دکتر حسین عزیزی روز چهارشنبه در حاشیه بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران در مشهد طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: آمارهای مختلفی از تعداد واحدهای صنایع غذایی در کشور ارائه می شود و بر این اساس حدود 15 هزار واحد اعم از کارخانه های بزرگ، متوسط، کوچک و کارگاهی در این حوزه فعالیت دارند. 
وی ادامه داد: از این تعداد پنج هزار مورد کارگاههای زیرپله ای و بدون مجوز هستند که فعالیت آنها بسیار خطرناک است. 
رئیس انجمن متخصصان صنایع غذایی ایران گفت: غذا بطور مستقیم با سلامت جامعه مرتبط است از این رو باید همه کارگاهها و واحدهای تولید مواد غذایی تحت کنترل باشند. 
وی افزود: از جمله تلاشهای انجمن متخصصان صنایع غذایی ایران قرار گرفتن این واحدها تحت نظارتهای مربوطه اعم از استاندارد و سازمان غذا و دارو است. 
دکتر عزیزی ادامه داد: بر این اسا بخشی از لطماتی که به صنعت غذا از طریق تولیدات آلوده و دچار مشکل وارد می شود در واقع ناشی از مواد غذایی تولیدی واحدهای غیرمجاز است که به راحتی آرم استاندارد و پروانه بهداشتی را جعل می کنند. 

* صنعت غذا در ایران همپای علم روز دنیا پیشرفت کرده است 
رئیس انجمن متخصصان صنایع غذایی پیرامون ظرفیتهای صنعت غذا نیز گفت: این حوزه در ایران همپای علم روز دنیا پیشرفت کرده و در میان همه صنایع موجود از جمله بخشهایی است که وابستگی خیلی کمتری به خارج از کشور دارد لذا عمده مواد اولیه و افزودنیها در داخل تولید می شود. 
وی این صنعت را در حوزه تامین مواد اولیه خودکفا و متکی به خود اعلام و بیان کرد: با توجه به ظرفیت خوبی که در کشور ایجاد شده این بخش می تواند از محل صادرات ارزآوری خوبی برای ایران داشته باشد. 
دکتر عزیزی ادامه داد: از نظر ظرفیت تولید شرایط خوبی در صنایع غذایی وجود دارد اما به دلیل تحریمها و شرایط اقتصادی اغلب کارخانه ها با نیمی از ظرفیت موجود خود فعال هستند. 
وی گفت: این امر بیانگر این ضرورت است که در حوزه صادرات کار جدیتری با توجه به شرایط پساتحریم صورت گیرد تا نیمی دیگر از تولید فعال شود. 
او افزود: فعال شدن نیمی دیگر از ظرفیت تولید در این بخش هم درآمد زیاد و هم اشتغالزایی قابل توجهی ایجاد می کند. 
وی گفت: از نظر ماشین آلات، فناوری تولید و اطلاع از دانش فنی از دنیا خیلی عقب نیستیم و این توانایی را داریم که محصولات را با کیفیت مورد قبول بین المللی برای صادرات تولید کنیم. 

* برونسپاری نظارت بر صنایع غذایی 
رئیس انجمن متخصصان صنایع غذایی ایران در ادامه برونسپاری بخشی از فعالیتهای مجموعه های نظارتی بر صنعت غذا همچون سازمانهای غذا و دارو و استاندارد و تحقیقات صنعتی را مورد تاکید قرار داد. 
وی گفت: این مجموعه ها می توانند از انجمنها و تشکلهای مرتبط با این بخش برای اعمال نظارت کمک بگیرند. 

* آلودگی مواد اولیه 
دکتر عزیزی در ادامه اظهار کرد: آلودگیهای مواد غذایی هیچیک مربوط به صنعت غذا نیست بلکه در حوزه مواد اولیه است. 
وی گفت: اگرشیر آلوده است است در دامداری تولید و اگر میوه و گندم دچار مشکل است در مزارع و باغهات تولید می شود لذا مشکل به آن بخشها مربوط است. 
رئیس انجمن متخصصان صنایع غذایی ایران با اشاره به اعلام یکی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر فعالیت دو هزار 500 واحد توزیع سموم و آفت کشهای شیمیای به صورت غیرمجاز افزود: اگر آنان سموم غیرمجاز و یا به میزان نامتعارف استفاده می کنند ربطی به صنایع غذایی ندارد. 
وی ادامه داد: وقتی مواد اولیه آلوده به کارخانه وارد می شود در این بخش با برخی اقدامات تا حدی از آلودگیها کاسته می شود. 
دکتر عزیزی گفت: کارخانه ها هیچ آلودگی را به ماده اولیه اضافه نمی کنند و حداقل غذا از نظر میکروبی و بهداشتی سالم است. 

* توجه نسبت به سالمندان و موضوع چاقی در صنایع غذایی 
رئیس انجمن متخصصان صنایع غذایی ایران در خصوص توجه صنایع غذایی به رعایت برخی استانداردها برای توجه به چاقی جمعیت و افزایش جمعیت سالمندان گفت: صنایع غذایی طی چند سال اخیر با توجه به افزایش جمعیت سالمندان بر روی غذاهای مناسب که غنی شده هم باشد اقداماتی را شروع کرده اند. 
وی افزود: صنعت غذا هم اینک نسبت به کاهش نمک در دوغ و پنیر و استفاده از قندهای کم کالری، رژیمی و کاهش درصد چربی در تولیدات خود اقدام کرده است. 
دکتر عزیزی ادامه داد: اما مشکل اصلی در مورد نمک، شکر و چربی اغذیه فروشیها و غذاهای فوری(فست فودی) است که هیچیک کنترل و نظارتهای مربوط به این مواد و نوع مصرف را در سطح جامعه ندارند. 
وی گفت: با این حال رفتار غذایی و توجه به فرهنگ سلامت در بین مردم بهتر شده است لذا در حوزه غذاهای فوری و اغذیه فروشیها باید اقدامات نظارتی و کنترلی لازم انجام شود. 

منبع: ایرنا

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :