موضوعات ‌مرتبط: اقتصادی حوزه کشاورزی

a/25283 :کد

0

نیاز ۳۰۰ تنی دنیا به زعفران

  ﺳﻪشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۴ — ۱۷:۴۰
تعداد بازدید : ۴۷۲   
 تحلیل ایران -نیاز ۳۰۰ تنی دنیا به زعفران

عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه نیاز دنیا به طلای سرخ ۳۰۰ تن است ،گفت: برای توسعه کشت زعفران باید نخست بازاریابی برای آن مورد توجه قرار بگیرد، در غیر این صورت تولید انبوه ما را دچار مشکل می‌کند.

عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه نیاز دنیا به طلای سرخ ۳۰۰ تن است ،گفت: برای توسعه کشت زعفران باید نخست بازاریابی برای آن مورد توجه قرار بگیرد، در غیر این صورت تولید انبوه ما را دچار مشکل می‌کند.

 

علی حسینی در گفتگو با مهر با بیان اینکه توسعه سطح زیرکشت زعفران چند سالی است در استان‌های  کرمان، یزد و فارس افزایش پیدا کرده و تمایل کشاورزان به کشت این محصول رشد داشته است، اظهارداشت: بعد از دو استان خراسان رضوی و جنوبی سطح زیر کشت در نقاط مذکور بالاست.

وی، زعفران را گیاهی عنوان کرد که نیاز آبی بسیار بسیارکمی دارد و گفت: به همین دلیل توسعه کشت این محصول در نقاط کم آب به راحتی اتفاق می‌افتد.

عضو شورای ملی زعفران کشور تصریح کرد: برای توسعه کشت طلای سرخ در کشور نخست باید بازاریابی و بازارسازی برای آن مورد توجه قرار بگیرد.

حسینی با بیان اینکه توسعه کشت باید کاملا برنامه‌ریزی شده و دقیق باشد، افزود: ما باید در این زمینه بازار مصرف و صادرات را مدنظر داشته باشیم، در غیر این صورت توسعه کشت بی معناست.

وی تاکید کرد: در صورت عدم برنامه‌‌ریزی ما با تولید انبوه زعفران مواجه خواهیم شد و قیمت این محصول به شدت افت می‌کند که همین امر سبب زیان کشاورزان و دلسردی آنان از تولید خواهد شد.

عضو شورای ملی زعفران، سطح زیرکشت طلای سرخ در دو استان خراسان رضوی و خراسان جنوبی را بیش از ۸۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: اگر ما به میزان تولید واقعی برسیم و به طور متوسط در هرهکتار ۵ کیلوگرم زعفران تولید کنیم در همین ۲ استان ۴۰۰ تن محصول خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه هم اکنون میزان تولید زعفران در هر هکتار بین ۳.۵ تا ۴ کیلوگرم است، افزود: کشاورزانی در کشور هستند که در هر هکتار ۱۰ و یا حتی ۴۰ کیلوگرم محصول تولید می‌کنند که البته این آمار مربوط به کشاورزان نمونه است.

حسینی، نیاز کل جهان به زعفران را ۳۰۰ تن اعلام کرد و ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید شود، بنابراین برای توسعه کشت طلای سرخ در جهان باید برای مصرف آن برنامه‌ریزی و فرهنگ‌سازی کنیم، باید با برقراری ارتباط با مراکز علمی دنیا این محصول را بیشتر به بازارهای جهانی بشناسانیم و مصرف آن را توسعه بخشیم.

وی افزود: بسیاری از تولیدکنندگان جهان وقتی تولیدی را انجام می‌دهند، بازارهایی را برای آن در نظر گرفته و روی این بازارها کار می‌کنند. به عنوان مثال، چین برای معرفی و مصرف کالاهای خود در بازارهای جهانی از جمله در ایران کار و آنها را به راحتی میان مردم  کشورهای هدف مطرح می‌کند.

حسینی اضافه کرد: این درحالی است که ما هرگز برای هیچ کدام از کالاهای خود چنین کاری را انجام ندادیم و در این زمینه موفق نبوده‌ایم. ‌


                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :