موضوعات ‌مرتبط: اقتصادی صادرات

a/26269 :کد

0

صادرات زعفران خراسان جنوبی با برند اسپانیا و مراکش به اروپا

  یکشنبه ۰۱ آذر ۱۳۹۴ — ۰۰:۰۹
تعداد بازدید : ۲۶۵   
 تحلیل ایران -صادرات زعفران خراسان جنوبی با برند اسپانیا و مراکش به اروپا

زعفران خراسان جنوبی به صورت فله و با قیمت بسیار پایین به خارج صادر می شود که پس از فراوری و بسته بندی مناسب با برند اسپانیا و مراکش به کشورهای عضو اتحادیه اروپا صادر می شود.

نماینده مردم شهرستان های قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: زعفران خراسان جنوبی به صورت فله و با قیمت بسیار پایین به خارج صادر می شود که پس از فراوری و بسته بندی مناسب با برند اسپانیا و مراکش به کشورهای عضو اتحادیه اروپا صادر می شود.

جواد هروی عصر روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، خام فروشی زعفران را یکی از مهمترین چالش های تولید و صادرات این محصول عنوان کرد و افزود: ایجاد صنایع تبدیلی علاوه بر ایجاد فرصت های شغلی در افزایش ارزش افزوده این محصول موثر است.
وی تاکید کرد: با برند سازی و ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط با زعفران شاهد رونق صادرات غیرنفتی خواهیم بود که در حال حاضر درآمد کشور بر پایه نفت قرار دارد و به سایر صنایع از جمله صنعت زعفران که می تواند ارزآوری خوبی داشته باشد، کمتر توجه شده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برند ثابت و مناسبی برای تولید و صادرات زعفران در ایران وجود ندارد، افزود: سالانه 300 تن زعفران از کشور به صورت خام صادر می شود.
هروی عنوان کرد: ایران در حالیکه نخستین تولید کننده طلای سرخ جهان(زعفران) است، در بحث صادرات این محصول نسبت به کشورهای اروپایی عقب مانده است طوریکه سایر کشورها با استفاده از بسته بندی مناسب و با کمک صنایع تبدیلی زعفران توانسته اند ارزش افزوده و ارزآوری خوبی برای کشورشان داشته باشند.
وی افزود: برای محصول زعفران برنامه ریزی مناسبی انجام نشده است، متاسفانه هنوز نسبت به تولید و مصرف زعفران در کشور به شیوه های سنتی اصرار می شود.
نماینده خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تهیه برند زعفران، انحصاری کردن ژنتیک زعفران و دیگر اموری که سبب شناسایی بین المللی زعفران شود، باید هر چه سریع تر انجام گیرد تا محصول زعفران ایران در جایگاه واقعی خود قرار گیرد.
هروی با بیان اینکه زعفران یکی از چهار محصول درآمدزا و راهبردی خراسان جنوبی در توسعه صادرات غیرنفتی است، گفت: برند سازی نیاز امروز این محصول است و از طرفی با توجه به کم آبخواه بودن این گیاه سطح زیرکشت در استان قابل افزایش است.
هاشم ولی پور مطلق رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی چندی قبل گفته بود: امسال 53 تن محصول زعفران از 141 هزار و 31 هکتار سطح کشت این گیاه در استان برداشت خواهد شد که این رقم نسبت به سال 93 ، هفت تن افزایش دارد.
وی تعداد بهره برداران این محصول را 35 هزار و 830 نفر ذکر کرد که بیشترین سطح زیرکشت زعفران مربوط به شهرستان قاینات است.

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :