اثرات مفید رژیمهای غذایی سالم مبتنی بر دانه های غلات بر روی سلامتی

ناصر محمدي
    •••••  یکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۸ — ۱۴:۱۵ کد مطلب : 151999/a   

بر اساس نتایج یک تحقیق جدید که در مجله علمی Nutrition in Advances منتشر شده است، مواد غذایی مبتنی بر غلات کامل و سبوس دار و یا حتی غالت بدون سبوس از اجزا اصلی تشکیل دهنده رژیم های غذایی سالم هستند. در این تحقیق که توسط Jones Miller Julie از دانشگاه سنت کاترین امریکا، Guzman Carlos از دانشگاه کوردوبا اسپانیا و مرکز بین المللی اصلاح ذرت و گندم )CIMMYT ) انجام شده، یافته های بیش از 100 مقاله تحقیقاتی از مجلات تغذیه و پزشکی و همچنین توصیه های ملی مرتبط با سلامتی مورد بررسی قرار گرفته است. شواهد به دست آمده نشان دهنده اثرات مثبت رژیم های غذایی متنوعی هستند که میزان کربوهیدرات و مخلوط مناسبی از مواد غذایی مبتنی بر غلات در همگی آنها بیش از 50 درصد نبوده است. میلر جونز محقق دانشگاه سنت کاترین و نویسنده اول این مقاله می گوید، مطالعات اپیدمیک بطور مداوم نشان داده اند که خوردن 30 گرم از مواد غذایی حاوی غله کامل در سه قسمت، برای مثال نصف لیوان جو دوسر در روز خطر ابتلا به بیماریهای حاد را کاهش می دهد. اما خوردن مواد غذایی تهیه شده از دانه های غلات سبوس گرفته شده و به ویژه غنی شده تامین کننده ویتامین و مواد معدنی هستند.