به گزارش تحلیل ایران ازخبرگزاری فرانسه، در ادامه تشدید جنگ تجاری میان آمریکا و چین، نمایندگان ارشد دو کشور روز گذشته (جمعه) در سوئیس دیدار کردند. این گفتوگوها نخستین مذاکرات تجاری میان واشنگتن و پکن پس از تصمیم دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا، برای اعمال
تعرفههای سنگین بر واردات کالاهای چینی است.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا و جیمیسون گرایر، نماینده تجاری این کشور، با هه لی فنگ، معاون نخستوزیر چین، دیدار کردند. مکان برگزاری این نشست محرمانه نگه داشته شده و هیچیک از طرفین تاکنون درباره جزئیات آن با رسانهها گفتوگو نکردهاند.
تعرفههایی که آمریکا طی هفتههای اخیر بر کالاهای چینی اعمال کرده، در مجموع به ۱۴۵ درصد رسیده و برخی اقلام با تعرفههای انباشته تا ۲۴۵ درصد مواجه شدهاند. در واکنش به این اقدام، چین نیز تعرفههایی تا سقف ۱۲۵ درصد بر کالاهای آمریکایی وضع کرده است.
با وجود این فضای پرتنش، ترامپ روز جمعه در شبکه اجتماعی خود نوشت که احتمال کاهش این تعرفهها وجود دارد، اما در عین حال اعلام کرد «تعرفه ۸۰ درصدی برای چین مناسب به نظر میرسد.»
هاوارد لاتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، در گفتوگو با شبکه فاکسنیوز تأیید کرد که دولت ترامپ خواهان کاهش تنشها با پکن است. وی گفت: رئیسجمهور مایل است موضوع را با چین حلوفصل کند و خواهان کاهش تنشهاست.
با این حال، کارولین لویت، سخنگوی ترامپ، تصریح کرد: واشنگتن بدون دریافت امتیازات مشخص از چین، تعرفهها را به طور یکجانبه کاهش نخواهد داد.
بیل رینش، عضو پیشین کمیسیون بازبینی اقتصادی و امنیتی آمریکا-چین و کارشناس مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی، این دیدار را نشانهای مثبت ارزیابی کرد و افزود: روابط فعلی خوب نیست. ما با تعرفههایی روبهرو هستیم که تجارت را در هر دو مسیر مختل میکند. اما دیدار
اخیر گامی در مسیر صحیح است.
چین تأکید کرده است ترامپ ابتدا باید تعرفهها را لغو کند و هشدار داده که از منافع خود دفاع خواهد کرد.
این گفتوگوها تنها دو روز پس از آن برگزار شد که ترامپ توافق تجاری با بریتانیا را اعلام کرد. این توافق غیرالزامآور پنجصفحهای، نخستین توافق تجاری آمریکا با کشوری دیگر پس از آغاز تعرفههای جهانی ترامپ به شمار میرود.
طبق این توافق، آمریکا در برخی حوزهها از جمله خودرو، فولاد و آلومینیوم، معافیتهایی برای کالاهای انگلیسی در نظر گرفته و در مقابل، لندن بازار خود را به روی گوشت گاو و دیگر محصولات کشاورزی آمریکا گشوده است. با این حال، تعرفه پایه ۱۰ درصدی بر بیشتر کالاهای
بریتانیایی همچنان پابرجا مانده است.