موضوعات ‌مرتبط: اجتماعی سلامت

a/154515 :کد

درد کمبود پزشک با تأمین زیرساخت دوا می‌شود

درد کمبود پزشک با تأمین زیرساخت دوا می‌شود

  ﺳﻪشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ — ۲۲:۱۸
تعداد بازدید : ۱۰۵   
 تحلیل ایران -درد کمبود پزشک با تأمین زیرساخت دوا می‌شود

یکی از معضلات پیش روی بیماران در نظام درمانی طی سال های اخیر انتظارهای طولانی مدت برای گرفتن نوبت ویزیت پزشکان است که گاهی بیش از درد بیماری، بیماران را اذیت می‌کند.

به گزارش تحلیل ایران بیمار می‌گوید «باید ساعت‌ها و یا حتی روزها را به امید گرفتن نوبت به ویزیت پزشک متخصص سپری کنم و از یک مرکز درمانی به مطب دیگر سردرگم و ناتوان سر بزنم» تا بتوانم با خواهش و تمنا و گاهی سفارش دوستان و اقوام نوبت ویزیتی از پزشک بگیرم.

 

به عقیده بسیاری از بیماران این روزها درد مراجعه به مراکز درمانی و مطب‌های پزشکان دردناکتر از خود بیماری است و گاهی برخی ترجیح می‌دهند که تا درد امانشان را نبریده است خود را در این ورطه سردرگمی غرق نکنند.

 

در حالی که یکی از علل بروز این اتفاق کمبود پزشک متخصص است مسوولان وزارت بهداشت خبر از توقف طرح افزایش ظرفیت پزشکی می‌دهند.

این اظهارات درحالی است که سرانه پزشک در ایران ۱۱.۸ به ازای ۱۰ هزار نفر جمعیت است و این رقم در کشورهای پیشرو در حوزه سلامت به ۳۰ تا ۵۰ می‌رسد.

 

واقعیت آن است کمبود پزشک در ایران چالشی است که در طول این سال‌ها هشدارش داده‌شده بود و از همین رو سال گذشته ۱۶۵ نفر از نمایندگان مجلس، در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، از طرح افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی حمایت کردند و در نهایت «افزایش سالیانه جذب ۲۰ درصد دانشجوی پزشکی مورد موافقت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت.»

 

افزایش ظرفیت پزشکی درحالی صورت گرفت که رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی ایران اعتقاد دارد «ریشه اصلی کمبود پزشک در ایران، مهاجرت‌هایی است که از سوی این قشر انجام می‌گیرد» اگر اعداد و ارقام خروج این قشر را اگر با چند سال گذشته مقایسه کنیم واقعیت به‌طور شفاف ،خود را نمایان می‌کند.

 

کمبود پزشک یک‌سوی ماجراست و توزیع نامتوازن پزشکان هم‌سوی دیگر برشدت این مساله در برخی از مناطق دامن زده است. به‌طوری‌که حدود ۴۵ درصد از پزشکان متخصص در شهر تهران با ۱۱ درصد جمعیت کشور حضور دارند. درحالی‌که برای افزون بر ۵۰ درصد جمعیت کشور که ساکن مناطق کم برخوردار هستند به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ، ۳۸ پزشک تعریف‌شده است.

با گذشت دوسال از اجرای این طرح معاون آموزشی وزارت بهداشت ابوالفضل باقری‌فرد دلیل اصرار بر توقف آن را عدم تخصیص بودجه آن عنوان می‌کند می‌گوید: « ۴ هزار و ۸۰۰ دانشجو بیش از ظرفیت سال‌های قبل حذب شد اما هیچ بودجه‌ای نگرفتیم.»

 

وزیر بهداشت بهرام عین‌اللهی هم از درخواست وزارت بهداشت برای توقف طرح افزایش ظرفیت پزشکی خبر می‌دهد اما دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عبدالحسین خسروپناه می‌گوید: «تاکید رئیس‌جمهوری بر افزایش ظرفیت پزشک است» و از سازمان برنامه و بودجه می‌خواهیم زیرساخت‌های کار را فراهم کند.

 

نماینده مجلس اصغر سلیمی در واکنش به سخنان مسوولان وزارت بهداشت می‌گوید «مصوبه مجلس برای افزایش ظرفیت پزشکی بسیار خوب است اما تلاش خواهیم کرد زیرساخت‌ و بودجه لازم ادامه طرح فراهم شود.»

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :