موضوعات ‌مرتبط: ورزشی استان ها

a/155142 :کد

ورزشکاران کشورمان

ورزشی فارغ از مدال و سکو؛ اینجا همه قهرمان هستند!

  دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ — ۱۳:۴۳
تعداد بازدید : ۶۳   
 تحلیل ایران -ورزشی فارغ از مدال و سکو؛ اینجا همه قهرمان هستند!

ورزش زورخانه‌ای، ورزش ملی ایرانیان با هویت دینی و باستانی است که ریشه در تاریخ کهن و غنی ایران دارد.

 

به گزارش تحلیل ایران از تبریز، ورزش زورخانه‌ای از دیرباز به عنوان ورزش باستانی و آئینی ملی مورد توجه عموم ایرانیان و همواره تداعی کننده رسم پایمردی و اصالت و غیرت در ذهن شنوندگان بوده است؛ بطوریکه این ورزش اصیل مورد توجه دستگاه تعلیم و تربیت نیز قرار گرفته و مقرر شده است برنامه صبحگاه مدارس پسرانه در قالب《طرح شهید طوقانی》با مرشدخوانی و انجام ورزش‌های زورخانه‌ای اجرا شود.

 

طرح شهید طوقانی با هدف یکپارچه‌سازی مراسم صبحگاهی در مدارس و تقویت سلامت جسمی و تربیت معنوی دانش آموزان، حفظ کرامت دانش‌آموزان و تقویت هویت ملی و ترویج ورزش‌های زورخانه‌ای اجرا شده و ویژه دانش‌آموزان پسر دوره دوم ابتدایی است که در آن، دانش‌آموزان پس از غربالگری، شناسایی استعدادها و آموزش‌ها و مهارت‌های لازم زیر نظر هیئت ورزش‌های زورخانه‌ای، اقدام به مرشد‌خوانی در مدارس می‌کنند.

 

 

 

این طرح به تبعیت از سه ساحت اعتقادی، زیستی و بدنی و زیبا شناسی از شش ساحت سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش اجرایی می‌شود؛ با توجه به اینکه فرهنگ پهلوانی زورخانه‌ای به‌ عنوان یکی از غنی‌ترین و اصیل‌ترین فرهنگ‌های تمدن ایران اسلامی ریشه در تاریخ و ورزش باستانی کشورمان دارد، هدف والای این طرح توسعه فرهنگ ورزش تربیتی، آشنایی با ورزش باستانی و اشاعه فرهنگ پهلوانی در بین دانش‌آموزان برگرفته از رشادت‌های شهید والامقام پهلوان« سعید طوقانی» و تربیت دانش آموزانی سخت کوش، خلاق، ورزشکار و مؤمن است.

 

مرشد اصغر سفیدی، پیشکسوت و مربی بین‌المللی ورزش زورخانه‌ای است که در جمهوری آذربایجان و گرجستان نیز بسیار شناخته شده و پهلوانان و قهرمانان زیادی را تربیت کرده، سابقه بیش از نیم قرن فعالیت در ورزش‌های زورخانه‌ای را دارد و وامدار میراث پدری است که چراغ زورخانه پل سنگی تبریز را روشن نگه داشته و محل تربیت پهلوانان معروف بود.

 

او با اشاره به رواج ورزش زورخانه‌ای در سایر کشورها و یک دهه حضور در تیم ملی و تیم‌های خارج از کشور و کسب عناوین متعدد قهرمانی، بیان می‌کند: از همان سال 1290 که پدرم در ورزش زورخانه‌ای حرفی برای گفتن داشت و تا الان که من راه او را ادامه داده‌ام، قهرمانان زیادی تربیت شده‌اند و امیدوارم طرح شهید طوقانی نیز گامی برای تربیت مرشدخوان‌ها و توجه شایسته به این ورزش باستانی باشد.

 

سفیدی، ورزش زورخانه‌ای را ورزشی معنوی، ملی و مذهبی می‌داند که با تاسی از آموزه‌های دینی و با نام امیرالمونین، علی (ع) شروع شده و درس مردانگی و غیرت و ایثار به ورزشکاران داخل گود می‌دهد و این ورزش که یادگار پدران و ورزشی اصیل است می‌تواند تمرینی برای از خود گذشتگی برای نسل جدید به ویژه دانش‌آموزان باشد؛ چرا که ورزش زورخانه‌ای نه تنها تحرک جسمی و روحی و معنوی؛ بلکه راه و رسم زندگی و احترام به پدر و مادر و مرام و منش را نیز به ورزشکار یاد می‌دهد.

 

 

 

این مرشد و مربی ورزش‌های زورخانه‌ای، اجرای برنامه صبحگاه در قالب ورزش‌های زورخانه‌ای در مدارس پسرانه را بسیار مثبت ارزیابی کرده و نسبت به آینده این اقدام که در قالب طرح شهید طوقانی اجرایی می‌شود، خوشبین است و در این خصوص می‌گوید: به احتمال زیاد افتتاح این طرح با برگزاری مسابقات جهانی کشتی پهلوانی در اواخر بهمن ماه همزمان شود.

 

او معتقد است که ذهن دانش‌آموزان مانند یک صفحه سفید بوده و آماده یادگیری است و همه چیز بستگی به ارائه آموزش مناسب دارد و جا افتادن ورزش زورخانه‌ای که ورزشی ملی و دارای سابقه‌ای بیش از سایر ورزش‌های محبوب وارداتی به کشورمان است، زمانبر و نیازمند حمایت و همراهی مسئولان و اطلاع‌رسانی بیشتر است.

 

طرح شهید طوقانی از دید قهرمان جوان و عضو تیم ملی زورخانه‌ای

 

حمیدرضا پرتویار، عضو تیم ملی و یکی از طراحان آئین نامه طرح شهید طوقانی در فدراسیون زورخانه‌ای بوده و مانند بسیاری از ورزشکاران این رشته در خانواده‌ای بزرگ شده است که دستی در رشته ورزش‌های زورخانه‌ای داشته‌اند.

 

این عضو تیم ملی زورخانه‌ای متولد سال ۱۳۷۶ بوده و فعالیت حرفه‌ای‌ش در این عرصه را از سال ۱۳۹۲ فعالیت شروع کرده و تا به حال بدون وقفه بر سکوی قهرمانی ایستاده و از سال ۱۳۹۷ تا کنون عضو تیم ملی زورخانه‌ای جمهوری اسلامی ایران بوده و در مسابقات جهانی سال ۲۰۲۰ در تیم ملی جمهوری اسلامی ایران، حضور داشته است.

 

وی، اجرای این طرح در مدارس را اقدامی مثبت جهت احیای ورزش‌های زورخانه‌ای و تربیت وزشکاران توانمند از بین دانش‌آموزان، می‌داند و معتقد است: مدارس بهترین بستر برای شروع هر کاری بوده و دانش‌آموزان گیرایی بیشتری در یادگیری دارند و با سرمایه‌گذاری روی این گروه می‌توان انتظار بیشترین بازدهی را در مدت زمان کم داشت. ورزش پینگ پنگ به عنوان ورزش ملی چین در مدارس گسترش یافته و ما نیز می‌توانیم این ورزش ملی را از مدارس صادر کنیم.

 

وی، تربیت دانش‌آموزان در این رشته را راهکاری برای ترویج این ورزش باستانی عنوان کرده و در این خصوص می‌گوید: انتقال ابزارآلات سنگین ورزش زورخانه‌ای کاری بسیار سخت با هزینه‌های سرسام آور بوده؛ اما اجرای طرح شهید طوقانی با هدف ترویج ورزش‌های زورخانه‌ای در بین دانش‌آموزان می‌تواند راهکاری برای احیا این ورزش و انتقال آن به سایرین باشد.

 

پرتویار با بیان اینکه مرشدها رکن اساسی ورزش زورخانه‌ای هستند، می‌افزاید: در این ورزش بچه‌ها ضمن آموختن سبک زندگی سالم برای مواجهه با مسائل اجتماعی که در آینده با آن روبرو می‌شوند، آماده شده و برای حضور در اجتماع اعتماد به نفس پیدا می‌کنند؛ ورزش زورخانه‌ای به نحوی است که مرشد حتی اگر یک بچه کم سن و سال هم باشد، باز هم دیگر ورزشکاران داخل گود که شامل هر قشر و هر صنفی می‌شود از مرشد پیروی می‌کنند و تفاوتی ندارد مرشد یک فرد باتجربه و سالمند باشد یا یک دانش‌آموز و کودک.

 

عضو تیم ملی زورخانه‌ای معتقد است که بهره‌مندی از توان مربیان و ورزشکاران جوان و باتجربه دارای مهارت و دانش تخصصی در این رشته برای اجرای هر چه بهتر طرح شهید طوقانی در مدارس، ضروری بوده و باید کسانی وارد گود شوند که علاوه بر تکنیک‌های حرکتی با ریتم و ضرب و آهنگ که پایه این ورزش نیز هست، آشنا باشند.

 

وی در پایان می‌گوید: اجرای ورزش زورخانه در مدارس پسرانه به عنوان برنامه صبحگاه سبب آشنایی دانش‌آموزان با انواع فنون این ورزش و شناسایی افراد مستعد و تربیت مرشدهای بیشتر که یکی از اهداف اصلی فدراسیون نیز است، می‌شود؛ با توجه به سرانه جمعیتی، تعداد زورخانه‌ها در اغلب شهرها کم بوده و به نظر می‎رسد اجرای طرح شهید طوقانی در صورت تسریع در پیشبرد برنامه‌ها و اجرا به صورت حرفه‌ای سبب تربیت مرشدهای بیشتر و ترویج این ورزش شود.

 

صادق ستاری‌فرد، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش نیز در این خصوص می‌گوید: در کنار موضوع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و زنده نگه داشتن یاد شهدا با اجرای طرح شهید طوقانی به دنبال حفظ و احیای ارزش‌های ملی مذهبی و فرهنگ عمومی کشور هستیم.

 

 

 

گفتنی است؛ شهید پهلوان سعید طوقانی متولد 1342 در ورزش باستانی فعال بود و در هفت سالگی در جشن هنر طوس نشان و بازوبند طلای پهلوانی کشور را بدست آورد. او در مسیر انقلاب اسلامی نیز با سیل خروشان ملت همراه شد و بعدها نامه‌ای به امام راحل نوشت و در اعتراض به جنایات شاه ملعون، دست از ورزش باستانی کشید. بعد از انقلاب به همراه جمعی از ورزشکاران و پهلوانان ورزش باستانی به دیدار امام خمینی رفت. سعید طوقانی پس از شهادت برادر بزرگش محمد در عملیات والفجر یک در سال 62، تلاش زیادی برای اعزام به جبهه کرد و چندی بعد راهی جبهه شد. او در پاییز 63 در عملیات بدر در شرق دجله ردای شهادت پوشید و پیکرش بعد از 14 سال به میهن بازگشت.

 

این شهید بزرگوار، پس از اعزام به جنگ نیز فعالیت خود را در این زمینه ادامه داده و نرمش‌های زورخانه‌ای را برای رزمندگان انجام می‌داد.

                               

پهلوانی     تبریز     زورخانه ای     ورزش        


  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :