موضوعات ‌مرتبط: سیاسی انتخابات

a/155265 :کد

رد شده ها فرصت دفاع دارند

تشریح «دلایل عدم احراز صلاحیت» نامزدها

  چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ — ۱۰:۴۴
تعداد بازدید : ۸۶   
 تحلیل ایران -تشریح «دلایل عدم احراز صلاحیت» نامزدها

رییس هیات نظارت بر انتخابات استان سمنان می‌گوید که دلایل عدم احراز صلاحیت نامزدهای مجلس در یک جلسه مصاحبه گونه به نامزد اطلاع داده می شود تا بتواند از خود دفاع کند.

به گزارش تحلیل ایران به نقل از مهر، انتخابات ۱۱ اسفند ماه در چهار حوزه انتخابیه شاهرود و میامی؛ سمنان، سرخه و مهدیشهر، دامغان؛ گرمسار و آرادان نزدیک است و احراز صلاحیت نامزدها و داوطلبان در شورای نگهبان و هیأت اجرایی و نظارت در دست بررسی است.

روند تأیید صلاحیت‌ها چیست و چرا انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین خبرگان رهبری برای کشورمان اهمیت دارد؟ در این ارتباط با حجت الاسلام حسنعلی عربی رئیس هیأت نظارت بر انتخابات استان سمنان گفتگویی ترتیب داده‌ایم که در ادامه آن را می‌خوانید.

*درباره اهمیت انتخابات بگویید

رهبر معظم انقلاب اسلامی از ابتدای سال جاری چهار راهبرد را برای انتخابات مشخص کردند که مشارکت، رقابت سلامت و امنیت این راهبردها است و هر کدام از این ارکان مسوولانی دارد که باید آن را انجام دهند و در این بین مردم مسؤول مشارکت بالا هستند.

مشارکت یکی از موارد مهم در انتخابات نظام اسلامی ایران است زیرا نظام ما نظام مردمی است و اگر مردم پشتیبان انقلاب و امام خمینی (ره) نبودند و در ۲۲ بهمن در خانه‌ها می‌نشستند انقلاب صورت نمی‌گرفت و لذا مردم انقلاب را پیروز کردند.

۴۵ سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد و همین مردم هستند که انقلاب اسلامی ما را حفظ کرده‌اند هشت سال دفاع مقدس، تحریم، توطئه‌ها و دشمنی‌های مختلف، تحریم‌ها و هر چه دشمنان از دستشان بر می‌آمد علیه نظام اسلامی ایران صورت دادند و اگر کاری انجام نداده، از دستش بر نیامده و نتوانسته آن را صورت دهد و لذا مردم ما هستند که این انقلاب و نظام را به اینجا رسانده‌اند.

تشریح «دلایل عدم احراز صلاحیت» نامزدها/ رد شده ها فرصت دفاع دارند

*مشارکت بالا چه اهمیتی دارد؟

ما امروز در دنیا به عنوان یک نظام مقتدر و بی رقیب مطرح هستیم و در برخی مسائل جهانی، دنیا صبر می‌کند که ببیند موضع ایران چیست. از سوی دیگر ما پیشرفت‌های اساسی را نیز در این ۴۵ سال کسب کرده‌ایم و هر روز شاهد هستیم که اخبار سراسری از یک اختراع و نوآوری در کشورمان خبر می‌دهد و این کار بزرگ مردم ایران اسلامی است.

امروز وظیفه بسیار مهم و اساسی که مردم دارند حضور در انتخابات است که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، حضور اکثریت مردم باعث حاکمیت و اقتدار نظام می‌شود و اگر امروز می‌بینیم که در نیویورک علیه اسرائیل تظاهرات می‌شود، ریشه در ۲۲ بهمن و ۹ دی دارد و اگر پرچم جمهوری اسلامی، عکس رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهید سلیمانی در نیویورک دیده می‌شود از اقتدار نظام است.

*ولی مشکلات اقتصادی نیز در این زمینه بیان می‌شود

اقتدار ایران اسلامی از برگه‌های رأی مردم در صندوق‌های رأی انتخابات به دست آمده است لذا هر برگ رأی یک موشک بر دل دشمنان است لذا این امر باید برای مردم بیان شود، درست است که مشکلات معیشتی و گرفتاری‌هایی وجود دارد اما کجای دنیا چنین مشکلاتی ندارد؟ ترکیه که کشور همسایه ما است حتی بیش از کشورمان تورم وجود دارد اما مشارکت در انتخابات شأن بالا است.

همه چیز را نباید به اقتصاد و معیشت گره زد باید نگاه کرد که در گذشته کشورمان کجا بود و امروز در کجا قرار دارد. کشوری که حتی در جنگ به آن سیم خاردار نمی‌دادند امروز در یک ساعت مشخص سه ماهواره به فضا پرتاب می‌کند چرا اینها دیده نمی‌شود و گرانی دیده می‌شود مگر این دستاوردها هم جزو نظام و دستاوردهای همین مردم نیست؟ اینها را باید حفظ و تبیین کنیم.

ما در دنیا پنجمین کشوری هستیم که موجود زنده به فضا فرستادیم و زنده بازگشته است و در بسیاری شاخص‌های دیگر هم رتبه‌های برتر دنیا را داریم لذا برای حفظ دستاوردهای نظام و حاکمیت نظام و اقتدار در دنیا باید در انتخابات شرکت کرد.

*درباره صلاحیت‌ها و احراز آنها هم توضیح دهید

در رابطه با بررسی صلاحیت‌ها و مسائل اجرایی انتخابات باید گفت که همه چیز بر مدار قانون می‌گردد در رابطه با روال بررسی صلاحیت نامزدها و داوطلبان قانون مشخص کرده که چه اقداماتی باید صورت گیرد. اصلاً انتخابات از شروع نخستین روز استعفای مسؤولان برای ثبت نام در آن بر اساس قانون است و پایان آن اتمام امحای مدارک بعد از بررسی منتخبان مردم در مجلس است. در نتیجه هیچ کاری بدون قانون انجام نمی‌شود که آن هم خودش در مجلس مصوب و شورای نگهبان آن را تائید کرده است.

انتخابات مراحل مختلفی دارد که استعفای مسؤولان از سمت‌هایشان برای ثبت نام اولیه طبق قانون جدید در سامانه وزارت کشور نخستین گام آن است پس از این ثبت نام اولیه وزارت کشور موظف است که از مراجع مختلف در رابطه با پرونده ماهوی نامزدها استعلام بگیرد که مدارک تحصیلی و هویتی و پرونده تخلف و … مورد بررسی قرار گیرد.

در بررسی صلاحیت‌ها برعکس دستگاه قضائی اصل برائت نیست و اتفاقاً اساس بر عدم برائت است یعنی فرد آیا می‌تواند نماینده باشد، آیا التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی دارد یا خیر؟ التزام عملی به تابعیت جمهوری اسلامی ایران از دیگر مواردی است که مورد بررسی قرار می‌گیرد وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت فقیه از جمله دیگر مسائل است.

تشریح «دلایل عدم احراز صلاحیت» نامزدها/ رد شده ها فرصت دفاع دارند

*مثال بزنید

برای مثال رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌فرمایند که در انتخابات شرکت کنید اما فردی وجود دارد که در طول عمر خود در انتخابات شرکت نکرده است لذا این فرد التزام به ولایت فقیه ندارد و تائید نمی‌شود. داشتن مدرک حداقل کارشناسی ارشد نداشتن سوءشهرت در حوزه انتخابیه، داشتن سلامت جسمی و روحی و روانی و … از دیگر شروط تأیید و احراز صلاحیت برای نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی است.

*صلاحیت برای چه ارگان‌هایی باید محرز شود

برای هیأت اجرایی، هیأت نظارت استان، هیأت نظارت مرکزی و در رأس همه آنها شورای نگهبان (یعنی چهار ارگان) این شروط در واقع باید احراز شود تا فرد نامزد شود و بتواند در انتخابات شرکت داشته باشد در واقع فردی که رد صلاحیت می‌شود خودش خودش را رد صلاحیت می‌کند و نه شورای نگهبان و یا هیأت اجرایی و نظارت چرا که پرونده وی دارای مشکل بوده است، برای مثال خلافی را فردی انجام داده و دادگستری جواب استعلام سوابق وی را محکومیت می‌دهد و لذا این فرد قادر به حضور در انتخابات به عنوان نامزد نمی‌شود.

*آیا به فرد فرصت دفاع می‌دهید؟

تمام مواردی که عدم صلاحیت شدند دعوت شده‌اند تا در نشست حضوری مصاحبه‌ای داشته و تمام موارد به آنها اعلام شود تا دفاع کنند، برای مثال به فردی بیان شده که شما متهم به رشوه هستید و لذا از خودش دفاع می‌کند و اینها به صورت کامل مورد بررسی قرار می‌گیرد. مردم مطمئن باشند که همه اصول و موارد طبق قانون رعایت می‌شود تا بتوانیم شاهد برگزاری یک انتخابات بسیار پرشور و خوب در استان سمنان باشیم. در خاتمه همچنین باید گفت که نوزدهم بهمن ماه فهرست نهایی نامزدهای انتخابات مجلس رسماً اعلام می‌شود.

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :