موضوعات ‌مرتبط: سیاسی امنیتی و دفاعی

a/162048 :کد

تحلیل ایران گزارش می‌دهد

ایمن‌سازی ۳۰۰ کیلومتر از مرز‌های شرق توسط ارتش و قرارگاه خاتم‌

  ﺳﻪشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ — ۱۹:۵۲
تعداد بازدید : ۴۷   
 تحلیل ایران -ایمن‌سازی ۳۰۰ کیلومتر از مرز‌های شرق توسط ارتش و قرارگاه خاتم‌

فرمانده گروه ۴۴۴ مهندسی رزمی و پدافند غیرعامل شمال شرق نیروی زمینی ارتش از ایمن‌سازی ۳۰۰ کیلومتر از مرز‌های شرق توسط ارتش و قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) خبر داد.

به گزارش تحلیل ایران فرمانده گروه ۴۴۴ مهندسی رزمی و پدافند غیرعامل شمال شرق نیروی زمینی ارتش از اجرای عملیات فنی انسداد و ایمن‌سازی در نوار مرز‌های مشترک خراسان رضوی با افغانستان به طول ۳۰۰ کیلومتر خبر داد.

امیر سرتیپ دوم احمد اکبری این سخنان را امروز (سه‌شنبه، 2 مرداد) در دیدار با مهدی شیردل فرماندار تایباد اعلام کرد و از تداوم اجرای آن خبرداد.

طرح انسداد مرزهای شرق و شمال شرق کشور چندی است که با توجه به شدت گرفتن ورود اتباع غیر مجاز به کشور به صورت جدی توسط دولت و نیروهای مسلح پیگیری می‌شود. مجلس شورای اسلامی نیز اخیراً با تخصیص اعتبار در برنامه هفتم توسعه گام خوبی برای این کار برداشته است.

سید مجید میر احمدی معاون امنیتی ـ انتظامی وزیر کشور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفته بود؛ «جناب آقای رئیسی به سرعت با انسداد مرزها موافقت و دستور دادند تا ۳ میلیون یورو ظرف ۵ سال در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار داده شود و نیروهای مسلح به سرعت فرآیند انسداد مرز را آغاز کنند.»

پروژه انسداد مرزی از اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ آغاز شده که در فاز اول اجرایی به طول ۷۴ کیلومتر که از مرز دوغارون آغاز و تا مرزهای شهرستان خواف ادامه دارد. دیوار‌های این طرح هر کدام چهار متر ارتفاع و سه متر و 75 سانتی متر طول دارد و ضخامت آن‌ها 30 سانتی متر می‌رسد که بالای دیوارها نیز به صورت فنس‌کشی ایمن می‌شود.

عملیات انسداد و ایمن‌سازی نوار مرزی ایران و افغانستان به طول بیش از ۲۹۵ کیلومتر در استان خراسان رضوی در حال انجام است. 

فرآیند انسداد مرزها با استفاده از ظرفیت‌های مهندسی نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، فراجا و قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) در دست انجام است. البته این کار طبق یک اولویت‌بندی در حال پیگیری بوده و مسیرهایی که از طریق آن‌ها قاچاق انسان و قاچاق سلاح انجام می‌گیرند در اولویت هستند. لذا؛ بخشی از این اولویت‌ نیز، مرز افغانستان است.  

دریادار حبیب‌الله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش نیز ۲۰ تیر امسال ضمن بازدید از این پروژه عنوان کرده بود که؛«دیوار بتنی پیش‌بینی شده برای اجرای انسداد مرزی از نظر فرمول مطابق با استانداردها بوده و با استفاده از امکانات مکمل می‌توانیم امنیت مرز را با جلوگیری از ورود غیر قانونی تامین کنیم.»

 

 

یکی از ساکنان منطقه تایباد که دارای مرز مشترک با افغانستان است با اشاره به تامین امنیت مرزها گفته است که؛«الان هر از ساعت از شبانه روز رفت و آمد می‌کنند و مشکل خاصی وجود ندارد.»

معاون امنیتی ـ انتظامی وزیر کشور به این اشاره کرده که؛‌ «انسداد مرزها یک طرح جامع است که در چند لایه انجام می‌گیرد، هم به صورت فنس و هم به صورت دیوارکشی و هم سیستم‌های هوشمند کنترل مرزی.»

سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز در در بیست و هفتمین همایش سراسری فرماندهان، معاونان، رؤسا و مدیران فراجا با اشاره به موضوع انسداد مرزها گفته بود؛ «مسئولیت سنگینی بر عهده فراجاست و بحمداله بودجه انسداد مرزی در حال تامین است و بخشی نیز در اختیار قرار گرفته که امیدواریم توفیقات بیشتری در حوزه امنیت مرزی داشته باشیم.»

بنابر گفته فرماندهان مرزبانی از جمله سردار احمدعلی گودرزی فرمانده مرزبانی فراجا،‌ «تجهیزات نوینی در مرز شامل حسگرها، انواع پهپادها، عمود پروازها، دوربین‌های پیشرفته دید در شب و روز و سلاح‌های دقیق‌زن در اختیار رزمندگان در مرزها قرار گرفته است.»

«در این طرح(انسداد مرزها) فقط مساله کشیدن دیوار نیست، بلکه در مناطق مرزی برنامه‌های زیادی داریم که شامل ایجاد موانع، استفاده از تجهیزات نوین و دوربین‌های پیشرفته، بالگردها، پهپادها، ریزپرنده‌ها و امکانات مخابراتی و تسلیحاتی است.» این گفته‌های امیر آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است.

به نظر می‌رسد لزوم ارتقای ایمنی مرزهای شرقی کشور با توجه به افزایش تردد مهاجرین غیرقانونی در چند سال اخیر و همچنین فعالیت گروهک‌های تروریستی و قاچاق در این مرزها ضروری بوده و مطالبه مردم این مناطق و کل کشور است، بنابراین تخصیص بودجه و اجرای طرح انسداد مرزی پاسخی به این مطالبه مردمی

است.

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :