موضوعات ‌مرتبط: سیاسی بین الملل

a/167927 :کد

طرح امارات و اسرائیل برای فعال‌کردن «داعش» در نوار غزه

تحلیل ایران

  یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ — ۲۲:۴۷
تعداد بازدید : ۶۷   
 تحلیل ایران -طرح امارات و اسرائیل برای فعال‌کردن «داعش» در نوار غزه

هم اکنون امارات و اسرائیل در حال اجرای طرح غارت و چپاول کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه با حمایت از «داعش» در نوار غزه هستند.

تحلیل ایران گزارش می‌دهد ، موضوع ارتباط اسرائیل و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با گروه‌های تروریستی تکفیری از جمله «داعش» و «جبهه النصره» بر هیچ‌کس پوشیده نیست و طی جنگ تحمیلی به سوریه گزارش‌ها و خبرهای بسیاری درباره این روابط منتشر شد.

 

حالا منابع دیپلماتیک پرده از ابعاد جدیدی از این روابط، در خلال جنگ اخیر اسرائیل در نوار غزه برمی‌دارند. به گفته این منابع وظیفه‌ای که هم اکنون از سوی امارات و اسرائیل به سرکردگان «داعش» در نوار غزه محول شده، ایجاد هرج‌ومرج سیستماتیک با هدف تضعیف نظام مدنی و ساختار مدیریتی نوار از طریق غارت و چپاول محموله‌های کمک‌های بشردوستانه‌ است که وارد نوار می‌شود، طوری که جلوه داده شود، این دستبردها توسط فلسطینی‌ها صورت می‌گیرد.

 

این منابع با اشاره به اینکه مقامات اماراتی ماه‌هاست، تعدادی از عناصر بازمانده داعش را برای اجرای این طرح به خدمت گرفته‌اند، خاطرنشان می‌کنند که «رهبری این گروه را فردی به نام "یاسر ابوشباب" در دست دارد و قرار است، یکی از طرف‌های مجری طرح اسرائیل برای روز بعد از جنگ در نوار غزه باشد.»

 

نام «یاسر ابوشباب» از چند هفته پیش در نوار غزه بر سر زبان‌ها افتاده و از او به عنوان سرکرده باندی نامبرده می‌شود که اقدام به غارت و چپاول کمک‌های بشردوستانه‌ای می‌کند که به صورت اندک وارد نوار غزه می‌شود.

 

به گفته این منابع، یاسر ابوشباب دو ماه قبل تماس‌هایی با افسران اماراتی و افسران سرویس امنیت داخلی اسرائیل (شاباک) داشته و با آنها بر سر غارت و چپاول کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه و حمایت مالی و نظامی از سوی ابوظبی به توافق رسیده است.

 

پیشینه یاسر ابوشباب نشان می‌دهد که وی از حامیان سرسخت داعش در نوار غزه بود و در سال‌هایی که داعش در سوریه و عراق فعالیت داشت، همواره تلاش کرده بود، طرح‌های این گروه را در نوار غزه پیاده کند، این باعث شد تا سرویس‌های امنیتی جنبش حماس قبل از جنگ جاری در نوار غزه او را بازداشت کنند. به این ترتیب، وی مدت 13 ماه به اتهامات جنایی در زندان‌های حماس بسر می‌برد تا اینکه پس از حمله اسرائیل به نوار غزه از زندان آزاد شد.

 

حالا چندین هفته‌ است که ابو شباب به شکلی علنی و آشکار، بدون اینکه با کوچک‌ترین تعرضی از سوی ارتش اسرائیل مواجه شود، با باندی که تشکیل داده اقدام به غارت کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه‌ای می‌کند که وارد نوار غزه می‌شوند و هر روز دامنه غارت‌های خود را گسترش می‌دهد.

 

در یکی از یادداشت سازمان‌ملل که توسط روزنانه «واشنگتن پست» منتشر شده است، از یاسر ابوشباب، از قبیله «طرابین» که در جنوب غزه، صحرای نقب در سرزمین‌های اشغالی و شبه جزیره سینا در مصر زندگی می‌کنند، به عنوان «اصلی‌ترین و با نفوذترین طرفی یاد شده که در پس غارت و چپاول سیستماتیک و گسترده کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه» به نوار غزه قرار دارد.

 

این یادداشت خاطرنشان می‌کند که فعالیت‌های ابوشباب شرق رفح را شامل می‌شود. او گروهی یک صد نفره از «اراذل و اوباش» را رهبری می‌کند که به کامیون‌های حامل مواد غذایی و سایر تدارکات و کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه حمله می‌کنند.

 

باند تحت رهبری ابوشباب با ایجاد موانع خاکی اقدام بستن راه کاروان‌ها در امتداد جاده‌هایی که تحت کنترل ارتش اسرائیل است، به ویژه «گذرگاه کرم ابو سالم» می‌کنند و برای متوقف کردن کامیون‌ها به سلاح متوسل می‌شوند، به ویژه آنکه همه اعضای این باند مسلح به کلاشینکف و سایر سلاح‌های سبک هستند.

 

در یکی از این حوادث باند ابوشباب در اوایل اکتبر به حدود 80 کامیون از 100 کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه حمله و محموله‌های آنها را غارت و سرقت کردند.

 

سازمان ملل می‌گوید که نکته خطرناک این است که از دو ماه گذشته نه تنها کامیون‌ها توسط باند ابوشباب غارت و چپاول می‌شوند، بلکه رانندگان آنها نیز به شدت مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند، طوری که در حال حاضر هیچ راننده‌ای حاضر نیست، کمک‌های آژانس‌های امدادی بین‌المللی را به نوار غزه برساند.

با تشدید بحران گرسنگی در نوار غزه، باند ابوشباب با حمایت امارات و اسرائیل اقدام به غارت همان اندک کمک‌هایی می‌کند که ارتش اسرائیل اجازه ورود آنها را به نوار غزه را می‌دهد.

 

سازمان ملل با تأکید بر اینکه باند ابو شباب به راحتی در مناطق تحت کنترل ارتش اسرائیل و در برابر دیدگان نظامیان اسرائیلی فعالیت می‌کند، می‌افزاید: «هم اکنون غارت کمک‌ها به بزرگترین مانع برای توزیع آنها به ویژه در جنوب نوار غزه تبدیل شده که اکثر آوارگان فلسطینی را در خود جای داده است.»

 

فلسطینی‌های ساکن جنوب نوار غزه می‌گویند که اعضای این باند در خلال سال گذشته اقدام به قاچاق سیگار و فروش آن با قیمت‌های چندین برابری می‌کردند، اما اکنون مواد غذایی و سایر مایحتاج مردم را غارت می‌کنند.

 

یادداشت سازمان ملل که ماه گذشته منتشر شد، به این نکته اشاره می‌کند که آنها در داخل از سوی باندهای جنایتکار و خلافکاران و در بیرون از سوی ارتش اسرائیل حمایت می‌شوند.

در این یادداشت آمده است که ابوشباب یک «مقر نظامی» در منطقه‌ای تحت حفاظت و کنترل نیروهای امنیتی اسرائیلی ایجاد کرده و درحالی که ارتش اسرائیل درخواست‌های سازمان ملل را برای تأمین امنیت کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه رد کرده، حتی از باز کردن گذرگاه‌ها و دادن اجازه به نیروهای پلیس در نوار غزه برای محافظت از کامیون‌ها و تأمین امنیت جان رانندگان آنها مخالفت می‌کند.

 

امدادگران سازمان ملل و کارگران حمل‌ونقل و رانندگان کامیون‌های حامل کمک‌ها می‌گویند که حمله به ما و محموله‌های ما در برابر دیدگان ارتش اسرائیل انجام می‌شد و آنها با اینکه می‌دیدند، کمک‌ها غارت می‌شوند، اما هیچ اقدامی برای جلوگیری از این امر انجام نمی‌دادند.

رسانه‌های اسرائیلی بارها بر برنامه‌های امارات برای توطئه‌چینی در نوار غزه در پوشش ارسال کمک‌های بشردوستانه و دخالت در امدادرسانی به فلسطینی‌ها به منظور نفوذ در نوار از طریق طرح‌های بعد از جنگ و تلاش برای تحمیل برنامه‌های مشکوک ابوظبی به فلسطینی‌های نوار غزه تاکید کرده‌اند.

 

روزنامه jewish press در گزارشی در این‌باره نوشت که امارات علیرغم جنگ غزه و کشتارهایی که فلسطینی‌ها شاهد آن هستند، باز هم تأکید می‌کند که روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل حفظ خواهد کرد.

این روزنامه خاطرنشان می‌کند که موضع حامیانه ابوظبی از تل‌آویو علیرغم انتقادهای جهانی از نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط اسرائیل در نوار غزه، به طمع گسترش نفوذ این کشور در نوار غزه و تأمین منافعش همچنان لایتغیر باقی مانده است.

 

 

به نوشته این روزنامه، امارات همچنان در ارائه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه تمایز قائل می‌شود و تنها در صورت گرفتن برخی امتیازها در نوار در پس از جنگ، اقدام به ارسال کمک به فلسطینی‌ها می‌کند.

روزنامه jewish press می‌گوید: «امارات در حال خرید یک کرسی برای روز بعد از جنگ در نوار غزه است و در نظر دارد، محمد دحلان، رئیس سابق سرویس‌های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطینی را به عنوان اولین گام حاکم نوار غزه کند و در گام بعدی او را جایگزین محمود عباس، رئیس کنونی تشکیلات خودگردان فلسطینی در کرانه باختری کند.»

 

دحلان قبل از فرار از نوار غزه متهم به برنامه‌ریزی برای ترور «اسماعیل هنیه» در سال 2006 بود. وی از جمله مخالفان سرسخت محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی است. دحلان پس از فرار از سرزمین‌های اشغالی به امارات پناهنده شد و مورد استقبال مقامات ابو ظبی قرار گرفت.

                               

  تحلیل ایران
  تحریریه تحلیل ایران
  آدرس ایمیل : info@tahlileiran.ir
  آدرس سایت/وبلاگ:
  از همین نویسنده :


  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :