موضوعات ‌مرتبط: سیاسی بین الملل

a/174322 :کد

بومرنگ تعرفه‌های ترامپ زود برگشت!

بومرنگ تعرفه‌های ترامپ زود برگشت!

  یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ — ۱۰:۱۳
تعداد بازدید : ۲۷   
 تحلیل ایران -بومرنگ تعرفه‌های ترامپ زود برگشت!

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا در واکنش به اعمال تعرفه‌های اقتصادی توسط رئیس‌جمهور این کشور گفت که تعرفه‌ها، تورم را افزایش و رشد اقتصادی را کاهش می‌دهند.

به گزارش تحلیل ایران ،دونالد ترامپ از اولین روزهای آغاز ریاست جمهوری خود، با کارزار اعمال تعرفه اقتصادی بر کشورهای مختلف، به میدان آمد. او تعرفه‌های اقتصادی را بخشی از پازل شعار «اول آمریکا» می‌داند و سرانجام در 3 آوریل 2025 فرمان اجرایی شدن تعرفه‌ها را صادر کرد.

 

اعمال این تعرفه‌ها، واکنش‌ها، مخالفت‌ها و حتی تقابل کشورهای اروپایی را به همراه داشت. جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا گفت: «تعرفه‌های ۲۰ درصدی جدید علیه اتحادیه اروپا اشتباه است. ما هر کاری بتوانیم برای دستیابی به توافق با ایالات‌متحده، باهدف اجتناب از یک جنگ تجاری که غرب را به نفع دیگر بازیگران جهانی تضعیف می‌کند، انجام خواهیم داد.» اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا اظهار داشت: «سیستم تجارت جهانی نقص‌های جدی دارد. اتحادیه اروپا آماده است با اقدامات متقابل، به آمریکا پاسخ دهد.»

 

اتحادیه اروپا مالیات‌هایی به ارزش 28 میلیارد دلار بر کالاهای آمریکایی تحمیل و ترامپ را به اعمال تعرفه 200 درصدی بر الکل اروپایی تهدید کرد. متئو ویلا، تحلیلگر ارشد موسسه مطالعات سیاست بین‌الملل می‌گوید: «ترامپ بار دیگر اروپا را بر سر دوراهی قرار داده است. اگر آمریکا تعرفه‌های بالایی اعمال کند، اروپا باید پاسخ دهد. به نظر می‌رسد که ترامپ فقط زبان زور می‌فهمد که نشان‌دهنده نیاز به واکنش فوری و قوی است.»

 

به گزارش یورونیوز، کشورهای آسیایی بزرگ‌ترین صادرکننده به ایالات‌متحده هستند. این کشورها که شامل چین و کره جنوبی می‌شوند، در اقدامی سریع برای حمایت از محصولات خود، تعرفه‌هایی را اعمال کردند. کانادا نیز در اقدامی تلافی‌جویانه، تعرفه‌هایی را علیه آمریکا اعمال کرد. نخست‌وزیر ژاپن نیز اظهار داشت: « تعرفه‌های آمریکا بر روابط اقتصادی دوجانبه تأثیرگذار است.»

 

تجارت با آمریکا، علاوه بر نکات اقتصادی، مسائل امنیتی را نیز شامل می‌شود. به‌عنوان‌مثال، استرالیا یکی از کشورهایی است که روابط نزدیکی با آمریکا دارد. رئیس‌جمهور آمریکا در فرمان اخیر خود، تعرفه‌هایی را علیه این کشور اعمال کرد. ترامپ گفت: «ایالات‌متحده سال گذشته 3 میلیارد دلار گوشت گاو استرالیایی خریداری کرده است؛ اما استرالیا واردات گوشت گاو از آمریکا را نپذیرفت.» آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا در واکنش گفت که ممنوعیت واردات گوشت گاو آمریکایی در کشورش، دلایل امنیتی و زیستی دارد.

 

اما نکته مهم این است که اعمال تعرفه‌ها، پیش از هر بخش، اقتصاد آمریکا را تحت تاثیر قرار داد. این تصمیم به‌سرعت بر بازار سهام آمریکا اثر گذاشت؛ به‌طوری که در دو روز، ۵.۴ تریلیون دلار از ارزش آن کاسته شد.

 

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا می‌گوید: «من به‌عنوان مسئول اقتصادی همیشه باید واقعیت را به مردم بگویم. تعرفه‌های اعمال شده توسط دولت ترامپ منجر به افزایش تورم و کاهش رشد اقتصاد می‌شود. ما با خطر بیکاری و تورم بالا مواجه هستیم و قیمت‌ها پایین نمی‌آیند.»

 

روزنامه بریتانیایی Financial Times دراین‌باره نوشت: «پس از اعمال تعرفه‌های آمریکا، اروپا برای سیل کالاهای چینی آماده می‌شود.» این موضوع به معنی کاهش نقش آمریکا در بازارهای اروپاست. این روزنامه در گزارشی دیگر گفت: «تعرفه‌ها باعث فروش ناخواسته اوراق قرضه ایالات‌متحده می‌گردد.»

 

آرنو برتران، تحلیلگر اقتصادی در توییتر خود نوشت: «به نظر می‌رسد، شاید بزرگ‌ترین قربانیان تعرفه‌های ترامپ درنهایت شرکت‌های آمریکایی باشند. این شرکت‌ها چند دهه صرف ساخت زنجیره‌های تأمین جهانی فوق‌العاده پیچیده‌ای کرده‌اند. آن‌ها نمی‌توانند به‌سادگی کلیدی را فشار دهند و همه‌چیز را به آمریکا بازگردانند. شبکه تأمین آن‌ها نشان‌دهنده ده‌ها میلیارد سرمایه‌گذاری، هزاران رابطه با تأمین‌کنندگان و سیستم‌های لجستیکی است که طی دهه‌ها کامل شده‌اند. از بین بردن این شبکه غیرممکن است و ساخت جایگزین آن حداقل 5 تا 10 سال طول می‌کشد.»

 

 

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :