موضوعات ‌مرتبط: فناوری علم و فناوری

a/174395 :کد

وقتی نماد 4G در روستاها روشن شد

وقتی نماد ۴G در روستاها روشن شد

  دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ — ۰۹:۰۷
تعداد بازدید : ۲۳   
 تحلیل ایران -وقتی نماد ۴G در روستاها روشن شد

برای اولین بار در کشور یک شرکت دانش‌بنیان موفق شده ایستگاه پایه سلولی نسل چهارم را بومی‌سازی کند و حالا این تکنولوژی پیشرفته به روستاها سرویس می‌دهد.

به گزارش تحلیل ایران ،با توجه به احساس نیاز به محصولی که قادر باشد اینترنت پرسرعت و پایدار را به مناطق دورافتاده و روستاها ارائه دهد و با توجه به محدودیت‌های موجود در زیرساخت‌های ارتباطی در این مناطق، فناوران یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه یزد ایستگاه پایه سلولی نسل چهارم برای اولین بار در کشور بومی‌سازی کردند که این امکان را فراهم می‌کند تا اینترنت پرسرعت به روستاها و مناطق کمتر برخوردار برسد. ضمن این که این محصول از لحاظ اقتصادی نیز بسیار به صرفه است.مدیرعامل این شرکت و عضو هیئت علمی دانشگاه یزد علی اکبر تدین در ارتباط با این محصول گفت: محور کار ما روی نسل‌های مخابرات سلولی چهارم یا LTE (تلفن همراه نسل چهارم (۴G) ) است و شاخص‌ترین محصول ما ایستگاه پایه سلولی نسل چهارم است که در شبکه مخابراتی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.وی در توضیح این محصول گفت: تلفن همراه برای ارتباط با شبکه نیاز به درگاهی برای ورود دارد. این درگاه ایستگاه‌هایی هستند که دکل و چندآنتن بزرگ بالای آن است که پشت این آنتن‌ها سیستمی وجود دارد که ما آن را توسعه می‌دهیم. اصل قضیه ماژول‌هایی است که پشت آنتن قرار می‌گیرند. دو دستگاه یکی بالای دکل پشت آنتن و یکی در اتاقک پایین دکل قرار می‌گیرد که اصل ارتباط تلفن‌های همراه با شبکه را انجام می‌دهند. الان ایستگاه پایه سلولی نسل چهارم خیلی رایج است و کاربری اصلی محصول ما فعلاً برای مناطق کم جمعیت‌تر و روستایی است. ما در حال ارتقای این محصول به نسل پنجم هستیم.

 

تدین عنوان کرد: سال ۸۹ کار را شروع کردیم و سال ۹۸ محصول صنعتی شد و از سال ۹۹ در سایت‌های اپراتورها قرار گرفت و دو سه سال است که در سایت‌های مختلف اپراتورها زیر بار و در حال سرویس‌دهی است و به طور مرتب تعداد سایت های تحت پوشش را بیشتر می‌کنیم.این فعال فناور در تشریح جزئیات این محصول اظهار کرد: تمام اجزای این محصول داخل کشور توسعه پیدا کرده است. از نظر اجزا یک بخش رادیو دارد که بالای دکل پشت آنتن قرار می‌گیرد، یک قسمت باند پایه دارد که در اتاقک پایین دکل قرار می‌گیرد و البته یک نرم افزاری وجود دارد (مدیریت شبکه) که در دیتاسنتر خود اپراتور قرار گفته و به این دستگاه‌هایی که سراسر کشور هستند وصل می‌شود و از همان دیتا سنتر (مرکز داده) خود اپراتور کار مانیتورینگ و کنترل سایت‌ها را انجام می‌دهد. ما این نرم‌افزار را توسعه داده و در اختیار اپراتور گذاشته‌ایم.تدین عنوان کرد: در حال حاضر حدود 8 سایت (هرکدام از این ایستگاه‌ها) زیر بار هستند. ۱۰ سایت دیگر ظرف یکی دو ماه آینده و حدود ۱۲۰ سایت هم قرارداد داریم که تا آخر امسال زیر بار برود. حدود 1500 سایت دیگر هم قرارداد داریم که ظرف ۱۸ ماه آینده باید زیر بار ببریم. قبل از تولید ما محصول کاملا خارجی استفاده می‌شد. با توجه به اینکه ما دسترسی به در واقع دانش و تکنولوژی جهانی به صورت روان و روتین نداریم چالش‌های زیادی داشتیم.

 

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در ارتباط با کاربرد این محصول اظهار کرد: زمانی که با گوشی خود بخواهیم به شبکه وصل شویم (چه برای مکالمه و چه برای اتصال به اینترنت)، گوشی ما امواج الکترومغناطیسی را که اطلاعات ما روی آن سوار است، به ایستگاه‌های پایه سلولی ارسال می‌کند و این ایستگاه‌ها نیز سیگنال‌ها را دریافت و ارسال می‌کنند. باید در شهرها و روستاهای مختلف این ایستگاه‌ها به‌طور مناسب توزیع شوند تا گوشی‌ها یا مودم‌ها بتوانند به اینترنت وصل شوند. هدف ما تمرکز بر روستاهاست، زیرا بسیاری از روستاها، جاده‌ها و مراکز هنوز از تلفن همراه نسل چهارم (۴G) برخوردار نیستند. به همین دلیل در این مناطق یا اصلاً اینترنت وجود ندارد یا سرعت آن بسیار پایین است. ما تجهیزات خود را در این مناطق نصب می‌کنیم تا این مشکل برطرف شود.

 

تولید بومی و به صرفه محصول فناورانه

 

تدین عنوان کرد: این تکنولوژی پیش از تولید ما بومی نبود و در اختیار یک سری شرکت‌های بزرگ دنیا بود. ما این محصول را به‌صرفه تولید کردیم. الان محصول ما می‌تواند از نظر قیمتی هم با سازندگان بزرگ رقابت کند. بخش نرم‌افزار را ما خودمان تولید می‌کنیم. تخمین می‌کنیم که با این محصول بومی بالغ بر ۲۰ تا ۳۰ میلیون دلار به صورت مستقیم جلو ارزبری گرفته می‌شود البته این عددی است که ما برآورد می‌کنیم.این فعال فناور با اشاره به این که این شرکت تنها کننده این محصول در کشور است، اظهار کرد: بیش از ۱۵ سال است که به‌طور مستقیم روی این محصول کار کرده‌ایم. تولید چنین محصولی زمان‌بر است و اگرچه تعدادی از شرکت‌ها شروع به ساخت آن کرده‌اند، هنوز به محصول نهایی دست نیافته‌اند. ما اکنون روی محصول ۵G نیز تمرکز کرده‌ایم، اما با توجه به اینکه اولویت اصلی ما محصول 4G است، هنوز این محصول به‌صورت صنعتی تولید نشده است. امیدواریم در سال جدید این محصول به مرحله صنعتی برسد و اولین سایت ۵G خود را به‌صورت عملیاتی راه‌اندازی کرده و اپراتور بتواند سرویس‌دهی عمومی را آغاز کند. این فرایند را نیز از سایت‌های کوچک شروع خواهیم کرد.

 

تدین با اشاره به چالش‌های مسیر تولید این محصول خاطرنشان کرد: ما بابت دسترسی به زیرساخت‌های تست و آزمایشگاه در کشور به شدت محدودیت داریم. این چالش هم زمان رسیدن به محصولات را به تعویق می‌اندازد و هم در کیفیت کار تأثیر منفی می‌گذارد. پروپوزال یک آزمایشگاه را به معاونت علمی داده و تأییدیه آن را از کارگروه معاونت علمی گرفتیم. در تلاش هستیم که بتوانیم یک آزمایشگاه مجهز برای توسعه محصول داشته باشیم. در کشور حتی یک نمونه هم از این آزمایشگاه وجود ندارد. باید اپراتورها در این مورد سرمایه‌گذاری کنند. این آزمایشگاه علاوه بر این که به توسعه محصول کمک می‌کند، می‌تواند خوراک تحقیقاتی برای دانشگاه‌ها و دانشجویان فراهم کند. همچنین می‌تواند به خود رگولاتور کمک کند برای اینکه محصولاتی که در این حوزه وارد می‌شود را تست و ارزیابی کند.

 

 

                               

علم     پیشرفت     فناوری     روستا        


  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :