موضوعات ‌مرتبط: سیاسی بین الملل

a/174459 :کد

نظامیان و پایگاه‌های آمریکایی که در تیررس ایر

نظامیان و پایگاه‌های آمریکایی که در تیررس ایران قرار دارند

  دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ — ۲۳:۱۰
تعداد بازدید : ۲۶   
 تحلیل ایران -نظامیان و پایگاه‌های آمریکایی که در تیررس ایران قرار دارند

اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا در گزارشی به پراکندگی پایگاه‌های نظامی این کشور و همچنین استقرار نظامیان آمریکایی در منطقه غرب آسیا پرداخته است.

به گزارش تحلیل ایران ،اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی در گزارشی به استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه غرب آسیا پرداخته است. در این گزارش آمده است: «ایالات متحده حضور نظامی قابل توجهی در خاورمیانه دارد و نیروهایش در بیش از ده کشور و همچنین روی کشتی‌های مستقر در آب‌های این منطقه پراکنده هستند. این حضور در سال ۲۰۲۴ با تمرکز آمریکا بر مهار و مقابله با تهدیدات ایران و شبکه متحدان آن از جمله حماس (نوار غزه)، حزب‌الله (لبنان)، حوثی‌ها (یمن) و چندین گروه شبه‌نظامی مستقر در عراق و سوریه، گسترش یافت و از مارس ۲۰۲۵، نیروهای فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) از ناوگان جنگی مستقر در دریای سرخ، حملات هوایی تهاجمی به مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن انجام دادند».شورای روابط خارجی در گزارش خود نوشت: «از زمان آغاز جنگ بین حماس و اسرائیل (متحد و شریک دفاعی آمریکا) در اکتبر ۲۰۲۳، نیروهای آمریکایی در خاورمیانه بارها هدف حملات برخی از این گروه‌ها قرار گرفته‌اند و به‌طور متقابل پاسخ داده‌اند. همزمان، کشتی‌های آمریکایی و متحدانشان از کشتی‌های تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن در برابر حملات تقریباً روزانه پهپادها و موشک‌های حوثی‌ها محافظت کرده‌اند».

 

در این گزارش آمده است: «پنتاگون همچنین به تشدید درگیری‌های اخیر بین اسرائیل و ایران و نیز اسرائیل و حزب‌الله واکنش نشان داده است. در آوریل ۲۰۲۴، جنگنده‌ها و ناوهای آمریکایی ده‌ها پهپاد و موشک پرتاب‌شده به سمت اسرائیل را در یک حمله بی‌سابقه مستقیم از سوی ایران رهگیری کردند. در اکتبر همان سال، آمریکا اعلام کرد ده‌ها هواپیمای جنگنده اضافی (معادل چهار اسکادران) به منطقه اعزام کرده است. این اقدام همزمان با تهاجم زمینی اسرائیل به حزب‌الله در لبنان و حمله موشکی گسترده‌تر ایران به اسرائیل صورت گرفت. گزارش‌ها حاکی است نیروی دریایی آمریکا ده‌ها موشک ایران را سرنگون کرد. در مارس ۲۰۲۵، همچنین خبری مبنی بر اعزام بمب‌افکن‌های استیلث B-2 از پایگاه اصلی‌شان در میزوری به پایگاه مشترک آمریکا و بریتانیا در «دیگو گارسیا» (جزیره‌ای تحت حاکمیت بریتانیا در اقیانوس هند که در محدوده عملیاتی علیه یمن و ایران قرار دارد) منتشر شد».

 

آمریکا حدود 40 هزار نظامی در غرب آسیا دارداندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا در این گزارش نوشت: «تعداد نیروهای آمریکایی در هر منطقه بسته به شرایط امنیتی، اولویت‌های دفاعی و ملاحظات دیگر ممکن است به شدت تغییر کند. تا اکتبر ۲۰۲۴، مقامات دفاعی آمریکا اعلام کردند حدود ۴۰ هزار نظامی در خاورمیانه حضور دارند که بسیاری از آن‌ها روی کشتی‌های مستقر در منطقه هستند. در مجموع، آمریکا حداقل در ۱۹ پایگاه نظامی در کشورهایی از جمله بحرین، مصر، عراق، اسرائیل، اردن، کویت، قطر، عربستان سعودی، سوریه و امارات متحده عربی حضور دارد که هشت مورد از آن‌ها از نظر تحلیلگران منطقه‌ای، پایگاه‌های دائمی محسوب می‌شوند. ارتش آمریکا همچنین از پایگاه‌های بزرگ در جیبوتی و ترکیه استفاده می‌کند که اگرچه تحت فرماندهی‌های منطقه‌ای دیگر هستند، اما نقش مهمی در عملیات‌های خاورمیانه ایفا می‌کنند».

 

بحرین بیشترین تعداد پرسنل دائمی آمریکا را در منطقه داردبر اساس این گزارش، «تمام کشورهای میزبان با آمریکا توافقنامه پایگاه دارند، به جز سوریه که دولت آن مخالف حضور نیروهای آمریکایی است. (رئیس‌جمهور شورشیان سوریه، احمد الشرع، ابراز تمایل به بهبود روابط با آمریکا کرده است.) قطر میزبان مقر پیش‌فرماندهی سنتکام است و بحرین بیشترین تعداد پرسنل دائمی آمریکا را دارد و مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکاست. پیش از این، ناوگان‌های بزرگ متعددی در منطقه فعال بودند، اما از آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، چند ناو جنگی برای تقویت امنیت مرزهای داخلی به آمریکا بازگردانده شدند. تا مارس ۲۰۲۵، دو گروه رزمی ناوهواپیمابر به‌طور همزمان در منطقه حاضر شده‌اند: ناو «هری اس. ترومن» که یک ماه دیگر مأموریتش تمدید شد و ناو «کارل وینسون» که قرار است در هفته‌های آینده به منطقه تحت مسئولیت سنتکام برسد. این تصمیم پس از درگیری‌های تازه آمریکا با حوثی‌ها در یمن و دریای سرخ گرفته شد.»

 

 

 

                               

امریکا     سیاسی     حماس     اسرائیل        


  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :