موضوعات ‌مرتبط: سیاسی داخلی

a/174704 :کد

زمرمه‌های آشنای روحانی و یارانش در حمایت از ت

زمرمه‌های آشنای روحانی و یارانش در حمایت از ترامپ

  پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ — ۲۳:۱۹
تعداد بازدید : ۲۱   
 تحلیل ایران -زمرمه‌های آشنای روحانی و یارانش در حمایت از ترامپ

برخی از مقامات دولت‌های قبل که در بطن مذاکرات برجام بودند و تجربیات مختلفی از بدقولی‌های طرف مقابل دارند با فراموشی قصه بدقولی‌های آمریکا در برجام به جای روشن‌سازی جامعه راه را برای طرف مقابل هموار می‌ک

به گزارش تحلیل ایران ،به جای ترسیم فضای واقعی و سازنده در جامعه با حرف‌های مبهم و در عین حال کنایه‌آمیز افکار عمومی را در آستانه مذاکرات بهم می‌ریزند. کاری که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا سعی کرد با درآمیختن راست و دروغ و ایجاد جنگ روانی کلید بزند حالا به صورت داخلی از سوی برخی گروه‌های سیاسی در حال عملیاتی شدن است.به نظر می‌رسد رویکرد آمریکا در مذاکرات تنها تکیه بر واقعیت‌ها نیست و ممکن است اگر مذاکرات آنچنان که مد نظر واشنگتن پیش نرود بازهم اطلاعات منحرف کننده منتشر شود. به ویژه اینکه رسانه‌های رسمی آمریکا نیز شروع به انتشار چنین اخباری کرده‌اند. مثلا برخی رسانه‌ها از قول روزنامه آمریکایی واشنگتن پست اعلام کرده‌اند «استیو ویتکاف»‌ نماینده ویژه رئیس‌جمهور ایالات متحده در امور خاورمیانه ممکن است در صورت دعوت، به تهران سفر کند! با این حال افرادی که شرایط کشور را می‌دانند و در بطن مذاکرات با آمریکا در ماجرای برجام بوده‌اند به گونه‌ای ادعاهای مشابه غرب یا در جهت تقویت اهداف آمریکا از مذاکرات اولیه سخن می‌گویند.درحالی که آمریکا خواهان مذاکره مستقیم است و بدان تاکید دارد «حسن روحانی»‌ رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم با حمایت از مذاکره مستقیم عنوان کرده که « اصل بر مذاکره مستقیم است و مذاکره غیرمستقیم یک استثناء است. هرچه سطح مذاکره بالاتر باشد، سریعتر به نتیجه مطلوب می‌رسیم.» وی تاکید کرده که باید برای حصول نتیجه، مذاکرات در سطح بالاتری انجام شود.

 

این در شرایطی است که اتفاقا در برجام هم مذاکرات به طور مستقیم با طرف آمریکایی انجام شد و حتی «محمد جواد ظریف» و ‌«جان کری»‌ اقدام به قدم زدن با هم در خیابان‌های ژنو کردند اما نتایج نشان می‌دهد که طرف مقابل متعهد به وعده‌های خود نبود و شروع دوباره مذاکرات میان ایران و آمریکا آن هم با اصرار طرف آمریکایی خود حاکی از یک دور تسلسل باطل است و از بی‌حاصل بودن مذاکرات پیشین خبر می‌دهد و اصلا مستقیم و غیرمستقیم بودن مذاکرات مسئله نیست بلکه موضوع اصلی عمل آمریکا به تعهداتش است.همچنین «حسام الدین آشنا» مشاور حسن روحانی در دولت‌های وی نیز صحبت‌های خاصی داشته است. وی که همواره تلاش می‌کند با شیوه کلام دو پهلو به اصطلاح سخنانش را رازآلود سازد با یک توییت تند و تیز ‌اتهاماتی را مطرح کرده و شرایط ایران را با کشور لیبی مقایسه کرده است.این در زمانی است که دشمن می‌خواهد ایران توافقی را مانند لیبی با آمریکا منعقد کند که تمامی تجهیزات و برنامه هسته‌ای و موشکی را نابود کند اما در این راستا با چنین نوشتاری به این موارد بلاوجه وجهه و ارزش جعلی می‌دهند و با بی‌ارزش‌ کردن فناوری هسته‌ای راه طرف مقابل را هموار می‌کنند.این در شرایطی است که کارشناسان با بازخوانی اتفاق لیبی مطرح می‌کنند که ضمن هوشیاری در مذاکرات شرایط ایران مانند لیبی نیست و برنامه و دانش هسته‌ای و موشکی ایران قابل انهدام و توقف نیست.با این حال اگر فردی چون «بنیامین نتانیاهو» نخستین وزیر رژیم صهیونسیتی در دیدار با رئیس‌جمهور آمریکا ایجاد توافقی مانند لیبی را مطلوب خود می‌داند به خوبی مشخص می‌کند که دشمن برای ایران چه در سر دارد.

 

دستکم گرفتن فناوری و دانش هسته‌ای و خود حقیرپنداری با برچسب فناوری وارداتی و کهنه نیز به نوعی غیر واقعی نشان دادن شرایط است. با این وجود اگر آنچه آشنا درباره فناوری هسته‌ای ایران می‌گوید درست است چرا آمریکا و رژیم صهیونسیتی این همه خود را برای توقف و نابودی آن به آب و آتش می‌زنند و تا تهدید نظامی علیه کشورمان پیش ‌می‌روند.از سوی دیگر چه در دوره برجام و چه در حال حاضر با وجود اینکه نسبت به طرف مقابل اعتماد و به قول‌های آنان اعتباری نبوده و نیست با این حال هر گاه پنجره دیپلماسی باز شده است، مذاکرات انجام گرفته و کسی عقیده خود را به جامعه تحمیل نکرده است و کار به صورت کارشناسی پیش رفته است. اما برخی سعی دارد با خودمقصرپنداری داخلی گناه طرف مقابل در بدعهدی که علت اصلی و نهایی به مقصد نرسیدن مذاکرات و عدم حل مسئله بوده است را پاک کنند!هر چند تیم دیپلماسی ایران به عنوان کارشناس کار حرفه‌ای خود را می‌کند اما اینگونه سخنان بیشتر منجر به انحراف اذهان عموم می‌شود.به نظر می‌رسد دولتمردان یازدهم و دوازدهم باید تجربه واقعی از برخورد طرف مقابل (باراک اوباما و دونالد ترامپ) که یکطرفه از برجام خارج شد و حالا نیز بر مذاکره پافشاری می‌کند، را تشریح و یادآوری کنند و با واقعی سازی فضای مذاکرات تیم مذاکره‌کننده که از بدنه همان تیم هستند را یاری کنند. موضوعی که طرف مقابل در قدم اول نشان داد که سعی دارد با جنگ روانی این واقعیت را پنهان دارد و با اخبار جعلی به مقاصد خود برسد.

 

با این اوصاف، مردم نسبت به دو نوع اطلاعات و منبع خبری و تحلیلی داخلی و خارجی باید هوشیار باشند و در داخل کشورمان نیز نسبت به چنین اظهاراتی که پایه و اساس محکمی ندارند، حذر کنند. چه اینکه آمریکا با این شروع نشان داده حتی در عالی‌ترین سطح خود در دولت از ارسال اطلاعات منحرف کننده به افکار عمومی ایران و جهان دریغ نکرده و بعید نیست در جایی که مذاکرات بر اساس منافع و اهداف آنان پیش نرود، مطالب غیر واقع را به جامعه پمپاژ کنند.

 

 

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :