موضوعات ‌مرتبط: سیاسی امام و رهبری

a/175302 :کد

تدابیر سیاست خارجه رهبری از آمریکا و عربستان

تدابیر سیاست خارجه رهبری از آمریکا و عربستان تا روسیه

  جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ — ۲۱:۴۳
تعداد بازدید : ۲۰   
 تحلیل ایران -تدابیر سیاست خارجه رهبری از آمریکا و عربستان تا روسیه

در هفته گذشته سیاست خارجه ایران از آمریکا و عربستان تا روسیه، فعال بود. اتفاقات مهم دیپلماتیکی که رهبر ایران، نقش مهمی در راهبری آن ایفا کرد.

به گزارش تحلیل ایران ،گام بزرگ اول رهبری در تدبیر جواب نامه به ترامپ و تحمیل مکان مذاکره، غیرمستقیم کردن مذاکرات و کاهش فرایند تصاعدی تنش‌زایی آمریکا و اسرائیل از طریق دیپلماسی و پیام‌های اقتدارآمیز نظامی بود.دو: گام مهم دوم ایشان، ارسال پیام به رئیس‌جمهور روسیه بود. گرچه جزئیات پیام به پوتین علنی نشده ولی باتوجه‌به شروع مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، این افزایش تحرک در روابط با روسیه، می‌تواند نشانه این باشد که رهبر ایران هوشمندانه می‌خواهد فرایند اتحاد با قدرت‌های شرقی را دور از حواشی و مستقل از مذاکرات با آمریکا نگه دارد و از سوی دیگر محور راهبردی شرق را فعال و باانگیزه مثبت در روزهای مهم پیش روی مذاکرات که ممکن است نیازمند همکاری و هماهنگی پشت پرده بیشتر باشیم، نگه دارد. از سوی دیگر تجربه و‌ خطر تک گزینه‌ای شدن سیاست خارجه در دهه نود که همان تکیه بیش از حد بر نتایج مذاکره با آمریکا بود را از دولت دور می‌کند.سه: رویداد مهم سوم، دیدار وزیر دفاع عربستان با رهبر انقلاب بود. پیام این دیدار این است که ایران بهبود و گسترش روابط با همسایگان را با یک شتاب ویژه در حال پیگیری هست. این بهبود روابط گرچه هدف‌گذاری‌های مهم اقتصادی و امنیتی را دنبال می‌کند ولی مشخصاً می‌تواند، فشار امنیتی و سیاسی به اسرائیل در منطقه را تشدید کند.

 

چهار:‌ آیت‌الله خامنه‌ای، اینک در سیاست خارجه ایران عملاً یک میدان وسیع دیپلماسی ترکیبی را فعال کرده است. در این میدان طراحی شده در مواجه با آمریکا مستقل عمل می‌شود ولی هم‌زمان تصاعد در توسعه روابط با قدرت‌های شرقی و همسایگان را برای افزایش ظرفیت دیپلماتیک مذاکره‌کنندگان ایرانی و تأثیرگذاری بر محاسبات راهبردی طرف آمریکایی به‌کارگیری می‌شود. ضمن اینکه از این طریق اگر به هر دلیلی مذاکرات به نتیجه رسید، ایران ظرفیت شرق و غرب را در کنار هم خواهد داشت و اگر به هر دلیلی نیز مذاکرات به شکست انجامید، فرایند اتحاد راهبُردی با قدرت‌های شرقی و دیگر اقدامات حوزه سیاست خارجه کشور معطل نمی‌ماند.

 

 

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :