موضوعات ‌مرتبط: سیاسی امنیتی و دفاعی

a/175659 :کد

۲ پاسداری که مانع عملیات ۴۰ هواپیماربا شدند

۲ پاسداری که مانع عملیات ۴۰ هواپیماربا شدند

  چهارشنبه ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ — ۱۳:۱۸
تعداد بازدید : ۳۳   
 تحلیل ایران -۲ پاسداری که مانع عملیات ۴۰ هواپیماربا شدند

سردار هادی ملانوری فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی به مناسبت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خصوص راز و رمزهای حفاظت از امنیت در دل آسمان با خبرگزاری فارس به گفت‌وگو نشست.

به گزارش تحلیل ایران ،دوم اردیبهشت‌ماه، یادآور یکی از رویدادهای مهم تاریخ انقلاب اسلامی ایران است؛ روز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸. این نهاد به فرمان امام خمینی (ره) باهدف حفظ دستاوردهای انقلاب و دفاع از آرمان‌های اسلامی و انقلابی شکل گرفت.سپاه، به‌عنوان یکی از ارکان اصلی نظام جمهوری اسلامی، در راستای تقویت پایه‌های انقلاب و حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور، همواره در عرصه‌های مختلف از جمله دفاع از مرزها، مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی و کمک به توسعه و عمران کشور نقش بی‌بدیلی داشته است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به‌ویژه در دوران جنگ تحمیلی بار‌ها شاهد هواپیماربایی در راستای مخاصمه و معانده با جمهوری اسلامی از سوی دشمنان نظام و عناصر وابسته به آنان بودیم که شاید اوج آن به سال ۱۳۶۳ بازمی‌گردد که در گرماگرم جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه ایران، دشمنان قصد داشتند با این قبیل اقدامات، امنیت و اقتدار نظام نوپای جمهوری اسلامی را خدشه‌دار کرده و توان دفاعی و ملی آن را زیر سؤال ببرند.هواپیماربایی با توجه به جنبه‌های روانی و تبلیغاتی آن، همواره به‌مثابه یک ابزار و اهرم فشار در دست گروه‌ها و جریان‌های سیاسی و بعضاً شبه‌نظامی قرار داشته است. در ایام سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دستور حضرت امام خمینی (ره) با سردار هادی ملانوری فرمانده این یگان حفاظتی به‌گفت‌وگو نشسته‌ایم.متن این گفت‌وگو در ادامه آمده است:

 

*نحوه چگونگی شکل‌گیری سپاه حفاظت هواپیماییفارس: سردار عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما. در ابتدا خواهشمندم توضیح بفرمایید که سپاه حفاظت هواپیمایی چگونه و با چه هدفی تشکیل شده است.سردار ملانوری: بنده دوم اردیبهشت، سالروز تأسیس نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان مبارک امام راحل عظیم‌الشأن را تبریک عرض می‌کنم.باور و اعتقاد قلبی بنده و شواهد موجود از روزهای نخست انقلاب و سپاه پاسداران این است که سپاه همچون انقلاب اسلامی با رسالتی الهی و عظیم به وجود آمد که در دل و ذهن حضرت امام نقش بست. به یقین این پدیده، معجزه‌ای الهی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود.امروز سپاه پاسداران بزرگترین، حساس‌ترین و مهم‌ترین مأموریت، یعنی حفاظت از انقلاب اسلامی را بر عهده دارد. مأموریتی که امام راحل در اوایل دهه ۶۰ فرمودند: «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود.»

 

سپاه بعد از حضور در میدان‌های جنگ سخت، مانند دوران دفاع مقدس، و همچنین در صحنه‌های جنگ نرم که از روزهای نخست انقلاب آغاز شد و تا به امروز ادامه دارد، همواره در خط مقدم بوده است. امنیت امروز در این جنگ نرم، کمتر از روزهای اول انقلاب نیست و این خود نشان‌دهنده اهمیت و حساسیت مأموریت‌های سپاه در شرایط کنونی است.بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی در سال ۵۷ که روزهای سختی برای مردم عزیز بود و تهدیدات و آسیب‌هایی را از ناحیه معاندین، گروهک‌های منافقین و معارضین نسبت به انقلاب اسلامی و مردم عزیز انجام می‌شد به‌گونه‌ای که از سال‌های ۵۷ تا ۶۳ عملیات‌های متعددی توسط گروهک‌های مختلف در راستای هواپیما‌ ربایی شکل گرفت لذا این موضوع اسباب این شد که حضرت امام خمینی (ره) بنا به صلاحدید و تشخیص به فرماندهی کل سپاه پاسداران پاسداران آن زمان دستور دادند که به فوریت، سپاه در فرودگاه‌ها و هواپیماهای مسافربری حاضر شود و به مقابله با تهدیدات و هواپیما ربایی بپردازد.

 

حضرت امام (ره) همان زمان سپاه را مسئول حفظ هواپیماهای مسافربری دانستند و بر آن تأکید کردند و در دی ماه ۱۳۶۷ و در اواخر عمر با برکت خود مجدداً به طور مکتوب بر این موضوع تأکید کردند و فرمانی را صادر کردند.در بیش از چهار دهه گذشته یکی از هزاران کارنامه موفق و بزرگ سپاه پاسداران، حفاظت از فرودگاه‌ها و هواپیماهای مسافربری بود که می‌توان گفت یک کارنامه ۱۰۰ درصد موفقیت‌آمیز بود. *روایت سردار ملانوری از مجاهدت 2 پاسدار در نجات هواپیما فارس: لطفاً در خصوص مأموریت‌های برجسته حفاظت هواپیمایی توضیح دهید و در صورت امکان به برخی از مأموریت‌های ویژه نیز اشاره بفرمایید.سردار ملانوری: اگر بخواهیم به یک مأموریت خاص و چگونگی مقابله با هواپیما ربایی‌ها اشاره کنیم این است که در دهه ۷۰ و اواسط دهه ۸۰، ۲ نفر از نیروهای ما در یک هواپیما در برابر ۴۰ مسافر که با یکدگیر قوم و خویش بودند و برای هواپیماربایی همدست شده بودند، همکاران ما در مقابل این افراد که مسلح به سلاح گرم و سرد نیز بودند، مقاومت کردند به گونه‌ای که تا پای جان رفتند و نزدیک بود که حتی جان خود را هم ایثار کنند اما همکاران عزیز ما دچار آسیب جدی شدند ولی اجازه ندادند که هواپیما از فضای ایران و مسیر خود خارج شود. این از نمونه‌های جان‌ نثاری، ایثار و کارنامه موفق سپاه پاسداران در صنعت هوانوردی است.

 

*تضمین امنیت مسافران با استفاده از ابزارها و آموزش‌های تخصصیفارس: حفاظت از هواپیماها در ایران چه تفاوتی با خارج دارد؟سردار ملانوری: در هر کشوری، با توجه به تمهیدات و شرایط ویژه‌ای که دارند، امنیت پروازهای هوایی به طرق مختلف و گاهی به‌طور آشکار یا پنهانی تأمین می‌شود.برای مثال، در برخی کشورهای اروپایی، امنیت پروازها به‌طور علنی تأمین می‌شود و در این راستا حتی از سلاح‌های پیشرفته نیز استفاده می‌شود. در حالی که در برخی دیگر از کشورها، این امنیت ممکن است به‌طور غیرمستقیم یا پنهانی از طریق عوامل پروازی مانند مهمانداران تأمین گردد.ما نیز با توجه به شرایط خاص خود، تهدیدات موجود و سلسله مراتب عملیات، تیم‌های اجرایی امنیتی پروازها را تقویت کرده و با استفاده از ابزارها و آموزش‌های تخصصی، امنیت مسافران عزیز ایران اسلامی را تضمین می‌کنیم.

 

 

 

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :