موضوعات ‌مرتبط: سیاسی بین الملل

a/175822 :کد

بزرگترین نقطه اختلاف در مذاکرات هسته‌ای ایران

بزرگترین نقطه اختلاف در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا

  جمعه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ — ۲۳:۰۰
تعداد بازدید : ۱۴   
 تحلیل ایران -بزرگترین نقطه اختلاف در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ایرانی مدعی شد که ایران برنامه موشکی خود - و نه غنی‌سازی اورانیوم - را مانع اصلی در مذاکرات هسته‌ای با ایالات متحده می‌داند؛ مذاکراتی که قرار است روز شنبه از سر گرفته ش

به گزارش تحلیل ایران ،‌۰غنی‌سازی اورانیوم - را مانع اصلی در مذاکرات هسته‌ای با ایالات متحده می‌داند؛ مذاکراتی که قرار است روز شنبه از سر گرفته شود.

 

به گزارش اکوایران، خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ایرانی مدعی شد که دو طرف در مذاکرات هفته گذشته در رم توافق کردند که چارچوبی برای حل بن‌بست طولانی‌مدت بر سر برنامه هسته‌ای ایران تهیه کنند. این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تهدید کرده در صورت عدم توافق، دست به اقدام نظامی خواهد زد.

 

فرصت محدود شد! تا دیر نشده با 14 میلیون دندونات رو ایمپلنت کن!

 

مشاهده نمونه ها

 

بر اساس ادعای رویترز به نقل از این مقام ایرانی، مذاکره‌کنندگان با این برداشت از رم بازگشتند که آمریکا موضع تهران را پذیرفته است؛ یعنی ایران به‌طور کامل برنامه غنی‌سازی خود را متوقف نخواهد کرد و همچنین تمام ذخایر اورانیوم غنی‌شده‌اش را تحویل نخواهد داد. با این حال، برنامه موشکی ایران همچنان مانعی جدی باقی مانده است.

 

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، این هفته اعلام کرد که ایران باید در چارچوب توافق، به‌طور کامل غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند و در صورت نیاز، اورانیوم غنی‌شده مورد استفاده برای تنها نیروگاه هسته‌ای فعال خود در بوشهر را از خارج از کشور وارد کند.

 

مقام ایرانی این اظهارات را یک «موضع‌گیری رسانه‌ای جدید» خواند و گفت که چنین سخنانی کمکی به پیشرفت مذاکرات نمی‌کند.

 

او افزود: «تنها نقطه اختلاف باقی‌مانده در مذاکرات کلی و درک متقابل دو طرف، موضوع موشکی است.»

 

این مقام همچنین بر موضع دیرینه ایران تأکید کرد و گفت: ایران هیچ امتیاز دیگری در مورد برنامه موشکی‌اش، فراتر از آنچه در توافق سال ۲۰۱۵ پذیرفته، نخواهد داد. او تصریح کرد: «توان دفاعی ایران قابل مذاکره نیست.»

 

کشورهای غربی نگرانند که برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران به تولید مواد لازم برای گریز هسته‌ای منجر شود و موشک‌های بالستیک ایران توانایی حمل چنین کلاهکی را پیدا کنند.

 

ایران اعلام کرده که برنامه هسته‌ای‌اش صرفاً برای تولید برق و سایر اهداف غیرنظامی است و غنی‌سازی اورانیوم نیز به‌عنوان سوخت برای این منظور انجام می‌شود.

 

تهران همچنین داشتن هرگونه هدف برای ساخت موشک‌های حامل کلاهک هسته‌ای را رد کرده و تأکید کرده که توان دفاعی کشور در هیچ گفت‌وگویی درباره برنامه هسته‌ای قابل مذاکره نیست.

 

«نشانه‌ای از حسن نیت»؟

 

مذاکرات روز شنبه بین وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، برگزار خواهد شد. این مذاکرات به‌صورت غیرمستقیم و از طریق یک مقام عمانی که پیام‌ها را میان طرفین در مسقط منتقل می‌کند، انجام می‌گیرد.

 

این سومین دور از مذاکراتی است که اوایل ماه جاری در عمان آغاز شد و سپس به رم انتقال یافت.

 

ترامپ روز جمعه گفت که آماده است با رهبر ایران یا رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان دیدار کند و معتقد است امکان دستیابی به توافق وجود دارد.

 

او در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش در سال ۲۰۱۷، توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران را لغو کرد؛ توافقی که بر اساس آن، در برابر کاهش تحریم‌ها، محدودیت‌هایی بر برنامه غنی‌سازی ایران و سازوکارهای نظارتی بین‌المللی اعمال می‌شد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده از آن زمان، ایران روند غنی‌سازی خود را شتاب بخشیده است.

 

قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که توافق سال ۲۰۱۵ را تأیید کرده بود، همچنین محدودیت‌هایی بر برنامه موشکی ایران وضع کرده بود.

 

مقام ایرانی یادآور شد که موضع کنونی تهران مبنی بر عدم عبور از الزامات توافق ۲۰۱۵ و قطعنامه مرتبط با آن، به این معناست که ایران «تنها به‌عنوان نشانه‌ای از حسن نیت» از ساخت موشک‌هایی که توانایی حمل کلاهک هسته‌ای را دارند، خودداری خواهد کرد.

 

چند دیپلمات اروپایی گفته‌اند که تلاش کشورهایشان برای گنجاندن موضوع برنامه موشکی ایران در مذاکرات پراکنده طی ماه‌های اخیر، همواره از سوی مقامات ایرانی رد شده است. ایران بر موضع خود که برنامه موشکی غیرقابل مذاکره است، پافشاری کرده است.

 

به گفته این دیپلمات‌ها، کشورهای اروپایی به مذاکره‌کنندگان آمریکایی پیشنهاد داده‌اند که هرگونه توافق جامع باید شامل محدودیت‌هایی باشد که ایران را از دستیابی یا تکمیل ظرفیت لازم برای نصب کلاهک هسته‌ای روی موشک بالستیک باز دارد.

 

 

 

 در همین رابطه: تهران و واشنگتن بر سر تقاطع کلیدی؛ چگونه ترامپ اروپا را برای تصمیم خطرناک علیه ایران سردرگم کرده؟ محاسبات خطرناک در واشنگتن علیه تهران؛ ترامپ مجاب به تصمیمات ویرانگر می‌شود؟ مواجهه ترامپ با 3 واقعیت‌ هسته‌ای جدید؛ توافق با تهران پیچیده‌تر می‌شود؟

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنیداینستاگرمتلگرامایکسیوتیوبلینکدین

 

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :