موضوعات ‌مرتبط: سیاسی بین الملل

a/175856 :کد

دنده معکوس ترامپ در مانور قدرت

دنده معکوس ترامپ در مانور قدرت

  شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ — ۱۳:۲۳
تعداد بازدید : ۱۳   
 تحلیل ایران -دنده معکوس ترامپ در مانور قدرت

در حالی که دولت ترامپ صدمین روز فعالیت خود را پشت سر می‌گذارد، تحلیل‌ها از افزایش ناکامی‌های داخلی و خارجی کاخ سفید حکایت دارد. از شکست در جنگ تعرفه‌ای با چین و بحران در پرونده یمن گرفته تا ناکامی در کا

به گزارش تحلیل ایران ،توافق در مذاکرات می‌تواند به نقطه عطفی در کارنامه سیاسی ترامپ بدل شود و بخشی از ناکامی‌های صد روزه نخست دولت او را جبران کند.» این جملات بخشی از یادداشت علی شمخانی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی در روزنامه ایران است. شمخانی در بخش دیگری از این یادداشت نوشته که ناکامی‌های ترامپ در پرونده‌هایی چون غزه، یمن، اوکراین، جنگ تعرفه‌ای و کاهش کسری بودجه، نشان می‌دهد که دولت ترامپ در این حوزه‌ها دستاوردی نداشته است.شمخانی با تحلیل رفتار دولت آمریکا افزود که ترامپ به منظور حفظ اعتماد به نفس در میان اعضای دولت و هوادارانش، به سیاست موفقیت‌نمایی روی آورده است.

 

شکست‌های پی‌درپی ترامپ در عرصه داخلی و بین‌المللیدر همین راستا، مجتبی اکبری، سخنگوی جبهه شریان، در گفت‌وگو با فارس به دلایل نیاز ترامپ به یک توافق بین‌المللی اشاره کرد و گفت که رئیس‌جمهور آمریکا پس از مواجهه با شکست‌های متعدد در حوزه‌های مختلف داخلی و خارجی، به دنبال یک دستاورد برجسته است که بتواند تاثیرات منفی این شکست‌ها را کاهش دهد.اکبری با اشاره به برخی از این مشکلات، افزود که در عرصه اقتصادی، به‌ویژه در سیاست‌های تعرفه‌گذاری، نارضایتی‌های مردمی و کاهش محبوبیت دولت ترامپ مشهود است. همچنین در بخش آموزش و پرورش، برخی تصمیمات دولت ترامپ باعث نارضایتی والدین و معلمان شده و به بحران‌های داخلی دامن زده است.وی همچنین به وضعیت سیاست خارجی آمریکا اشاره کرد و بیان داشت که در پرونده اوکراین، اگرچه برخی تحرکات از سوی دولت آمریکا مشاهده شده، اما در مجموع، نتایج ملموسی برای واشنگتن به همراه نداشته است. در عین حال، سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ در برابر چین با شکست‌هایی مواجه شده و پکن توانسته است با بهره‌گیری از راهبردهای اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای، در برابر فشارهای آمریکا مقاومت کند.

 

ترامپ مجبور به کاهش تعرفه‌های کالاهای چینی شدترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در سیاست‌های تجاری خود با افزایش شدید تعرفه‌ها بر واردات از چین وارد یک جنگ اقتصادی شد. در حالی که تعرفه‌ها بر کالاهای چینی تا ۱۴۵ درصد افزایش یافت، تعرفه‌های مشابه برای بیش از ۷۵ کشور دیگر، از جمله اتحادیه اروپا، معلق شد. این اقدام آمریکا نشان‌دهنده تمرکز ویژه واشنگتن بر چین است.چین در پاسخ به این تحریم‌ها، تعرفه‌های خود را بر کالاهای آمریکایی افزایش داد. این تنش‌ها به رکود اقتصادی، افزایش تورم و نارضایتی عمومی در داخل آمریکا منجر شد. تحلیلگران معتقدند که این جنگ تجاری نه تنها نتایج مورد انتظار را نداشته بلکه باعث ایجاد تغییرات ژئوپلیتیکی شده که به نفع چین و به ضرر آمریکا بوده است.در نهایت، پس از فشارهای داخلی و بین‌المللی، ترامپ اعلام کرد که قصد دارد تعرفه‌های اعمال‌شده بر کالاهای چینی را کاهش دهد، به‌ویژه بعد از مذاکرات با رئیس‌جمهور چین که طبق گزارش‌های مختلف، کاهش تعرفه‌ها به حدود ۵۰ تا ۶۵ درصد پیش‌بینی شده است.

 

ترامپ در باتلاق یمن گرفتار شدهمچنین در عرصه نظامی، عملکرد ترامپ در جنگ یمن مورد توجه قرار گرفته است. به رغم حملات گسترده آمریکا به یمن و هزینه‌های سنگینی که در این زمینه متحمل شده است، تردد کشتی‌ها در دریای سرخ همچنان دچار رکود است و نتایج ملموسی حاصل نشده است. علاوه بر این، نیروهای انصارالله به مقاومت خود ادامه داده‌اند و تهدیدات خود علیه اسرائیل و ناوهای جنگی آمریکا را تشدید کرده‌اند.بنابر گزارش‌ها، ترامپ در دستیابی به اهداف خود در این جنگ به‌ویژه در زمینه احیای بازدارندگی و بازگرداندن آزادی کشتیرانی در دریای سرخ ناکام بوده است. این ناکامی‌ها باعث شده‌ که برخی تحلیلگران از ورود ترامپ به باتلاقی صحبت کنند که به‌راحتی از آن خارج نخواهد شد.

 

شکست ترامپ در برابر دانشجویان؛ تصمیمات جدید برای ویزاهادولت ترامپ همچنین در سیاست‌های مهاجرتی خود با چالش‌های جدی مواجه شده است. یکی از این چالش‌ها لغو ناگهانی ویزای هزاران دانشجوی خارجی بوده که نگرانی‌هایی در مورد اخراج فوری آنان ایجاد کرده است. با این حال، مقامات آمریکایی اکنون در حال بازنگری در این تصمیم هستند و تلاش دارند تا یک سیستم جدید برای مدیریت ویزای دانشجویان بین‌المللی طراحی کنند. این تغییرات پس از اعتراضات گسترده و انتقادات از سیاست‌های مهاجرتی ترامپ صورت گرفته است.

 

 

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :