موضوعات ‌مرتبط: فناوری فناوری های نوین

a/176192 :کد

تحلیل ایران گزارش می‌دهد؛

۲۰ ماهواره ایرانی در حال ساخت است

  چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ — ۱۶:۰۹
تعداد بازدید : ۸   
 تحلیل ایران -۲۰ ماهواره ایرانی در حال ساخت است

رئیس سازمان فضایی ایران با تأکید بر نقش حیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان در تحقق اهداف کلان فضایی کشور،

به گزارش تحلیل ایران ، حسن سالاریه امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ در محل منطقه بین‌المللی نوآوری ایران با اشاره به راهبرد کلان این سازمان بیان کرد: از سال ۱۴۰۱ و هم‌زمان با آغاز اجرای این برنامه، واگذاری پروژه‌های بزرگ فضایی به بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفت.

 

وی با اشاره به توسعه همکاری میان دولت و بخش خصوصی در حوزه فضایی اظهارکرد: تا به امروز نزدیک به یک‌هزار میلیارد تومان قرارداد با شرکت‌های بخش خصوصی در حوزه‌های گوناگون صنعت فضایی منعقد شده است.

 

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه این قراردادها شامل ساخت ماهواره‌ها و طراحی منظومه‌های ماهواره‌ای مانند منظومه شهید سلیمانی است، تصریح کرد: در زمان حاضر، ساخت و توسعه حدود ۲۰ ماهواره در قالب کنسرسیومی از شرکت‌های دولتی و خصوصی در حال اجراست.

 

خرید تضمینی تصاویر ماهواره‌ای تولید داخل

 

سالاریه در ادامه، از سیاست خرید تضمینی تصاویر ماهواره‌ای تولیدشده توسط ماهواره‌های بومی خبر داد و گفت: این طرح با مشارکت فعال شرکت‌های خصوصی به اجرا درآمده و ضمن حمایت از اقتصاد فضاپایه، به افزایش ظرفیت‌های فنی کشور در حوزه سنجش از دور کمک می‌کند.

 

وی همچنین از انعقاد قرارداد با بخش خصوصی برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی موسوم به «پژوهش یک تا ۴» خبر داد و افزود: هم‌اکنون دو مناقصه جدید نیز در حال برگزاری است که به‌منظور واگذاری طراحی و ساخت دو منظومه ماهواره‌ای شامل یک منظومه سنجشی و یک منظومه مخابراتی باریک‌باند به بخش خصوصی برگزار شده‌ است. طبق برنامه‌ریزی‌ها، قراردادهای این دو پروژه تا پایان سال ۱۴۰۴ نهایی خواهد شد.

 

۲۰ ماهواره ایرانی در حال ساخت است

 

افزایش شتاب حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت فضایی

 

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به روند روبه‌رشد ورود بخش خصوصی به صنعت فضایی کشور در سال‌های اخیر اظهار داشت: در سه سال گذشته، مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان در پروژه‌های فضایی شتاب گرفته است. اگرچه در گذشته اغلب پروژه‌های فضایی توسط نهادهای دولتی و مراکز تحقیقاتی اجرا می‌شد، اما امروز سهم قابل توجهی از فعالیت‌های اجرایی این صنعت در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.

 

سالاریه در ادامه، با اشاره به حضور فعال سازمان فضایی ایران در اینوتکس ۲۰۲۵ تصریح کرد: در این رویداد، تلاش شده تا فرصت‌های همکاری و ظرفیت‌های موجود در بخش خصوصی صنعت فضایی به‌صورت جامع معرفی شوند. در غرفه هایی که مخصوص صنعت فضایی در نظر گرفته شده است، بازدیدکنندگان می‌توانند از محصولات و فناوری‌های شرکت های دانش‌بنیان در این حوزه بازدید کنند.

 

وی در پایان با تأکید بر اهمیت سرعت در اجرای مأموریت‌های فضایی کشور گفت: با توجه به وسعت مأموریت‌ها و ضرورت ارتقای موقعیت رقابتی ایران در عرصه بین‌المللی، حضور بخش خصوصی نه‌تنها اقدامی مؤثر بلکه یک ضرورت ملی برای تحقق اهداف سند جامع توسعه فضایی کشور به‌شمار می‌رود.

 

به گزارش تحلیل ایران نمایشگاه بین‌المللی فناوری و نوآوری (INOTEX ۲۰۲۵) از نهم اردیبهشت در محل پارک فناوری پردیس آغاز به کار کرد و به مدت چهار روز پذیرای بازدیدکنندگان است.

 

اینوتکس که امسال سیزدهمین دوره خود را پشت سر می‌گذارد، یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای فناوری در منطقه به شمار می‌آید و هر ساله میزبان طیف گسترده‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها، مراکز نوآوری، نهادهای حمایتی و سرمایه‌گذاران است.

 

حضور بیش از ۵۰۰ مجموعه نوآور

 

در این دوره از نمایشگاه، بیش از ۵۰۰ مجموعه نوآور از ایران و کشورهای دیگر شرکت دارند و بخش‌هایی همچون «اینوتکس پیچ» (رقابت استارتاپی)، «استیج اصلی» (سخنرانی‌های تاثیرگذار)، نشست‌های تخصصی، جلسات انتقال تجربه (Mentoring) و نمایشگاه محصولات فناورانه برپاست.

 

علاوه بر معرفی تازه‌ترین فناوری‌ها در حوزه‌هایی نظیر هوش مصنوعی، انرژی‌های نو، فناوری پزشکی و اینترنت اشیا، کارگاه‌های آموزشی متنوعی نیز برای علاقه‌مندان و فعالان کسب‌وکار برگزار می‌شود.

 

در این دوره از اینوتکس، فناوری هوش‌مصنوعی جایگاه ویژه‌ای دارد. بخش قابل توجهی از غرفه‌های نمایشگاه به معرفی محصولات، خدمات و راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی اختصاص یافته است. استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلفی چون هوش مصنوعی پزشکی، پردازش زبان طبیعی، بینایی ماشین، رباتیک و تحلیل داده‌های کلان (Big Data) به ارائه نوآوری‌های خود می‌پردازند.

 

همچنین، در قالب نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی، موضوعاتی نظیر فرصت‌ها و چالش‌های هوش‌مصنوعی در ایران، هوش مصنوعی مولد (Generative AI) و کاربردهای آن در صنایع مختلف مورد بحث قرار می‌گیرد.

 

برگزاری جلسات ویژه‌ با حضور استادان برجسته، متخصصان و کارآفرینان حوزه هوش مصنوعی، فرصت مناسبی برای علاقه‌مندان ایجاد می‌کند تا از تازه‌ترین تحولات این فناوری در سطح ملی و بین‌المللی آگاه شوند و ارتباطات حرفه‌ای خود را گسترش دهند

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :