موضوعات ‌مرتبط: سیاسی بین الملل

a/177737 :کد

عراقچی: غنی‌سازی در ایران یک بحث بنیادین است

عراقچی: غنی‌سازی در ایران یک بحث بنیادین است

  چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ — ۲۲:۰۴
تعداد بازدید : ۸   
 تحلیل ایران -عراقچی: غنی‌سازی در ایران یک بحث بنیادین است

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان بار دیگر بر حفظ حق غنی‌سازی از سوی ایران تاکید کرد و گفت: غنی‌سازی در ایران یک بحث اصولی و بنیادین است.

به گزارش تحلیل ایران ،وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با شبکه الشرق اعلام کرد: غنی‌سازی در ایران یک بحث اصولی و بنیادین است. یک دستاورد بزرگ علمی در یک حوزه بسیار پیچیده است که توسط دانشمندان ایرانی کسب شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: غنی‌سازی ایران وارداتی نیست و از جایی وارد نشده است بلکه توسط خود ما تولید و ایجاد شده است؛ بنابراین برای مردم ایران از ارزش بالایی برخوردار است.

 

بیشتر بخوانید

 

عراقچی: کشورهای منطقه نیازمند ایجاد نظم نوین منطقه‌ای هستند

 

وزیر امور خارجه تصریح کرد: به‌ خصوص که ما به دلیل غنی‌سازی سال‌ها تحت تحریم قرار گرفتیم و مردم ایران رنج تحریم‌ها را به خاطر غنی‌سازی تحمل کردند.

 

عراقچی در ادامه عنوان کرد: از همه این‌ها مهم‌تر تعدادی از دانشمندان ما به‌دلیل نقشی که در غنی‌سازی داشتند ترور شده و به شهادت رسیدند. از این رو، خون شهیدان ما پای این درخت تناور غنی‌سازی وجود دارد  و به هیچ‌وجه قابل صرف‌نظر کردن نیست.

 

وی در خصوص شرایط حاکم بر مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا گفت: موقعیتی که ما الان در آن قرار داریم، به هیچ وجه تقصیر ایران نیست بلکه تقصیر آمریکاست که از برجام خارج شد و تقصیر کشورهای اروپایی است که نتوانستند بیرون رفتن آمریکا را جبران کنند.

 

وزیر امور خارجه تاکید کرد: تهدید ایران به استفاده از مکانیسم اسنپ بک ، یک تهدید کاملا غیرمنطقی است که هیچ وجه حقوقی و سیاسی ندارد. اگر اروپا به دنبال این کار برود، یک اقدام اشتباهی است و مسلما تبعات این اقدام را اروپا باید قبول کند.

 

وزیر امور خارجه در خصوص روابط با عربستان بیان کرد: روابط با ریاض الان در شرایط بسیار خوبی قرار دارد.

وی افزود: ما از زمانی که روابط خود را تجدید کردیم، به خوبی با همدیگر همکاری داشتیم و فهم بیشتری بین ما وجود دارد. در موضوعات بسیار زیاد منطقه و جهان اسلام نیز اشتراک نظر داریم.

 

عراقچی همچنین اضافه کرد: می توانم بگویم ما با قاهره و منامه ارتباطات نزدیکی داریم که چیزی کنار از روابط سیاسی بین کشورهایمان ندارد.

 

وی عقیده دارد: هنوز روابط دیپلماتیک بین کشورها برقرار نشده است ولی اراده لازم در هر طرف است. منتظر آماده شدن شرایطی هستیم که منجر به تحقق روابط دیپلماتیک ما شود.

 

 

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :