موضوعات ‌مرتبط: سیاسی سایر حوزه ها

a/174914 :کد

پشت پرده مشکلات مالی ایران؛ تحریم‌ها یا FATF؟

پشت پرده مشکلات مالی ایران؛ تحریم‌ها یا FATF؟

  یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ — ۲۱:۵۳
تعداد بازدید : ۱۶   
 تحلیل ایران -پشت پرده مشکلات مالی ایران؛ تحریم‌ها یا FATF؟

برخی از مسئولان معتقدند که مشکلات اقتصادی که تجار و بازرگانان ایرانی با آن مواجه هستند، ناشی از عدم پیوستن ایران به لوایح FATF است. اما کارشناسان بارها تأکید کرده‌اند که مشکلات اصلی در روابط بانکی به تح

 

 

به گزارش تحلیل ایران ،یحیی آل‌اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق، گفته که شرکت‌ها، فعالان اقتصادی و حتی دولت‌های عضو سازمان‌های بریکس و شانگهای، اگرچه در ظاهر مشکلی با همکاری با ایران ابراز نمی‌کنند، اما در عمل با احتیاط فراوان وارد تعاملات اقتصادی با کشورمان می‌شوند.به گفته او، این رویکرد عملاً عضویت ایران در این نهادها را کم‌اثر کرده است. این کشورها نگران‌اند که همکاری با ایران آن‌ها را در معرض محدودیت‌هایی قرار دهد که از سوی نهادهایی مانند FATF اعمال می‌شود.آل اسحاق همچنین تاکید کرده که واقعیت‌های اقتصادی و شرایط زمانی ایجاب می‌کند مجمع تشخیص مصلحت نظام لوایح مرتبط با FATF را تصویب کند. این انتظار ناشی از مشکلاتی است که به دلیل فقدان عضویت ایران در FATF متوجه تجار و بازرگانان ایرانی است.به گفته سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام محسن دهنوی اولین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۱۴۰۴ با موضوع بررسی پیوستن به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون پالرمو، چهارشنبه این هفته آینده برگزار می‌شود.مشکلات روابط بانکی به تحریم‌ها برمی‌گردد، نه FATFمسعود کارشناس اقتصادی، پیرامون این موضوع به خبرنگار فارس گفت که در خصوص ادعاهایی که به‌طور مکرر مطرح می‌شود مبنی بر اینکه عدم همکاری بانکی کشورها با ایران به دلیل قرار داشتن کشور در فهرست سیاه FATF است، باید گفت که این تحلیل از نظر کارشناسی نادرست است.

 

وی ادامه داد: واقعیت این است که ایران به دلیل تحریم‌های شدید اقتصادی، به‌ویژه از سال ۲۰۱۰ به بعد، با مشکلات جدی در روابط بانکی مواجه است. کشور ما تحت شدیدترین تحریم‌های آمریکا قرار دارد، که البته در حال حاضر، تحریم‌های روسیه از برخی جنبه‌ها حتی شدیدتر است. این تحریم‌ها عمدتاً به‌منظور مسدود کردن همکاری‌های بانکی با ایران وضع شده‌اند.براتی تصریح کرد: بنابراین، مشکل اصلی عدم وجود روابط بانکی رسمی به دلیل تحریم‌هاست و نه به علت وضعیت ایران در FATF. متاسفانه برخی افراد این مسأله را به‌طور نادرست با موضوع FATF مرتبط می‌کنند که این تحلیل نادرست است و معنای آن این است که حتی با فرض اینکه ایران از فهرست سیاه FATF خارج شود (که البته این احتمال کم است و خود موضوعی جداگانه دارد)، روابط بانکی ایران به حالت عادی باز نخواهد گشت. زیرا تحریم‌ها همچنان پابرجا هستند و تاثیری که این تحریم‌ها بر روابط بانکی گذاشته‌اند، باقی خواهد ماند.وی گفت: متاسفانه این گزاره غلط، شنیده می‌شود مبنای تصمیم گیری مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گیرد. منشا این تحلیل غلط هم دولت است. یعنی تصور می‌کنند که اگر معاهدات پالرمو و سی اف دی در مجمع تصویب شود ایران از فهرست سیاه خارج می‌شود که این موضوع غلط است و وقتی که از فهرست سیاه خارج شود روابط بانکی هم برقرار می‌شود که این موضوع هم غلط است که این موضوع نیازمند دقت بیشتری است.

 

براتی بیان کرد: در قضیه رابط مالی چه عضو بریکس باشد یا شانگهای زمانی که صحبت از روابط رسمی می‌کنید هیچ کشوری تمایل ندارد به‌طور آشکار نهادهای خود را در معرض تحریم قرار دهد. به همین دلیل، روابط رسمی بین ایران و کشورهایی که تحت تحریم قرار ندارند، برقرار نمی‌شود. اما کشورهایی مانند روسیه که خود تحت تحریم هستند، آماده‌اند تا روابط اقتصادی خود با ایران را گسترش دهند. وی در پایان گفت: در شرایط کنونی، ایران باید به دنبال روش‌های غیررسمی باشد که مبتکرانه‌تر و عملی‌تر است. به‌ویژه در زمینه فعالیت‌های پولی دوجانبه، اما متأسفانه دولت در پیگیری این ابتکار عمل‌ها ضعف نشان داده و این موضوع به‌طور جدی دنبال نمی‌شود. در نهایت، نکته اصلی این است که مشکلات ما در روابط بانکی به تحریم‌ها برمی‌گردد، نه مسئله FATF.‌باید از تحریم‌ها خارج شویم تا هیچ مشکلی نباشد‌مهدی صفری، سفیر سابق ایران در روسیه و چین در پاسخ به این سوال که عده‌ای می‌گویند اگر لوایح FATF را قبول نکنیم روسیه و چین هم رابطه مالی خوبی با ما ندارند به خبرنگار فارس گفت که نه چنین چیزی نیست. باید از تحریم‌ها خارج شویم تا هیچ مشکلی نباشد. سالهاست که کشور ما در تحریم است اما کارها در حال حل شدن است و مانعی برای کار نیست.

 

 

                               

تحریم     دولت     سیاسی     ایران        


  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :