موضوعات ‌مرتبط: اقتصادی اقتصاد بین الملل

a/175168 :کد

چین به دنبال رهبری تجارت آزاد در جهان

چین به دنبال رهبری تجارت آزاد در جهان

  چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ — ۲۳:۴۱
تعداد بازدید : ۱۲   
 تحلیل ایران -چین به دنبال رهبری تجارت آزاد در جهان

بسیاری از کارشناسان معتقدند جنگ تعرفه‌ای که ترامپ آغاز کرده این فرصت را برای چین فراهم کرده که خلأ ناشی از ایالات متحده را به عنوان رهبر تجارت آزاد پر کند.

به گزارش تحلیل ایران ،اندیشکده مطالعات امنیت ملی وابسته به رژیم صهیونیستی در گزارشی نگرانی خود را از جنگ تجاری میان آمریکا و چین و تبعات آن بر این رژیم ابراز داشت.در این گزارش آمده است: «در دوره اول ریاست جمهوری خود، رئیس جمهور ترامپ جنگ تجاری را عمدتاً علیه چین آغاز کرد. در دوره فعلی ریاست جمهوری‌اش، او جنگ تجاری گسترده‌تری را به راه انداخته که هیچ کشوری را مستثنی نمی‌کند، اما عمدتاً متوجه "اژدهای حاضر در اتاق" - بزرگترین قدرت صادراتی جهان - است».چین در تجارت جهانی در نقطه مقابل آمریکا قرار دارداین اندیشکده اسرائیلی اضافه کرد: «چین تصویر آینه‌ای از ایالات متحده است - بزرگترین صادرکننده جهان است، در حالی که ایالات متحده بزرگترین واردکننده است. در حالی که ایالات متحده با کسری تجاری 1 تریلیون دلاری مواجه است، چین از مازاد تجاری 1 تریلیون دلاری برخوردار است که 300 میلیارد دلار آن مربوط به ایالات متحده است. در حالی که بخش تولید آمریکا در سال‌های اخیر کوچک شده، بخش تولید چین شکوفا شده و یک ماشین صادراتی کارآمد و روغن‌کاری شده را به پیش می‌راند».آمریکا و چین نیمی از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهنددر این گزارش آمده است: «علیرغم تفاوت‌های بین دو اقتصاد، ایالات متحده و چین بزرگترین اقتصادهای جهان هستند که تقریباً نیمی از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهند. ایالات متحده حدود یک چهارم تولید ناخالص داخلی جهانی (26.3 درصد) را تشکیل می‌دهد، در حالی که چین تقریباً 17 درصد را به خود اختصاص می‌دهد. بنابراین، پاسخ چین به تعرفه‌های ترامپ - تحمیل تعرفه‌های 34 درصدی بر محصولات آمریکایی - باعث سقوط بازارها در روز جمعه شد.

 

چین وابستگی به اقتصاد آمریکا را کاهش داده استبر اساس این گزارش، نقطه شروع چین در جنگ تجاری فعلی با موقعیت آن در سال 2018 متفاوت است. از جنبه مثبت، و به عنوان درسی از دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، چین شروع به کاهش وابستگی خود به صادرات به ایالات متحده و کاهش وابستگی به واردات کرده است. در سال 2018، صادرات به ایالات متحده بیش از یک پنجم (21.4 درصد) از کل صادرات چین را تشکیل می‌داد، در حالی که در سال 2024، این رقم به 13.4 درصد کاهش یافته است. از جنبه منفی، اقتصاد چین در حال حاضر شکننده‌تر است. در سال 2018، چین از رشد سالانه 7 درصدی برخوردار بود، بخش املاک و مستغلات شکوفا بود و این کشور وابستگی خود را به صادرات به عنوان موتور اصلی رشد کاهش می‌داد. هفت سال بعد، سقف رشد چین 5 درصد در سال است، بخش املاک و مستغلات در بحران است، مصرف خصوصی نشانه‌های خطر تورم منفی را نشان می‌دهد و صادرات به موتور اصلی اقتصاد محلی بازگشته است.روز پس از اعلام ترامپ مبنی بر تحمیل تعرفه‌های 34 درصدی بر چین، علاوه بر تعرفه‌های 20 درصدی که قبلاً اعمال شده بود، آژانس رتبه‌بندی فیچ رتبه اعتباری چین را به دلیل چالش‌های عظیم پیش روی اقتصادش یک درجه کاهش داد. اقدام دیگری که ترامپ امضا کرد، بر تجارت الکترونیک چین تأثیر خواهد گذاشت و انتظار می‌رود از 2 مه اجرایی شود. سال‌هاست که مصرف‌کنندگان آمریکایی از سفارش بسته‌های کوچک (تا 800 دلار) از سراسر جهان بدون هزینه‌های گمرکی اضافی بهره‌مند بوده‌اند. این بازار سالانه حدود 60 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که حدود نیمی از این مبلغ از وب‌سایت‌های چینی مانند Temu و Shein می‌آید.

 

راهکارهای چین برای مقابله با جنگ تعرفه‌ای آمریکااین اندیشکده اسرائیلی اضافه کرد: «این اقدامات چین را در موقعیت مشکل‌سازی قرار می‌دهد، زیرا بزرگترین بازار مصرف جهان به تدریج درهای خود را می‌بندد. انتظار می‌رود پاسخ چین به این موانع دو جنبه داشته باشد. در داخل، تلاش‌ها برای تحریک مصرف خصوصی و تشویق موتورهای رشد غیر وابسته به صادرات ادامه خواهد یافت. در خارج، چین با تحمیل تعرفه‌های متقابل و محدودیت‌های اضافی علیه ایالات متحده، موضعی قاطع در برابر تعرفه‌ها اتخاذ خواهد کرد تا زمانی که به نقطه تعادل برسد و منجر به مذاکره همانند آنچه در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ رخ داد، شود. در عین حال، چین تلاش خواهد کرد تا صادرات به سایر کشورها را به عنوان جایگزینی برای بازار آمریکا افزایش دهد».چین به دنبال رهبری تجارت آزاد در جهاندر گزارش این اندیشکده اسرائیلی آمده است: «بسیاری استدلال می‌کنند که فرصتی برای چین ایجاد شده است تا خلأ ناشی از ایالات متحده را به عنوان رهبر تجارت آزاد پر کند، اما این وضعیت زنگ‌های خطر را در میان شرکای تجاری چین، از جمله اسرائیل، به صدا در می‌آورد. نگرانی اصلی این است که عرضه مازاد چین ممکن است به صنایع محلی که نمی‌توانند با سیل کالاهای چینی رقابت کنند، آسیب برساند. جای تعجب نیست که در سال گذشته تحقیقات ضد دامپینگ بسیاری علیه چین در سراسر جهان آغاز شده است. انتظار می‌رود بسته شدن بازار آمریکا این روند را تشدید کند و بسیاری از تولیدکنندگان اسرائیلی را شب‌ها بیدار نگه دارد».

 

 

                               

چین     اقتصاد     اقتصاد کلان     امریکا        


  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :